‘Şehir bürokrasiden ibaret değildir’

Yıldırım Kent Konseyi 5. Olağan Genel Kurulu’na katılan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ortak akıl ve sivil inisiyatif vurgusu yaptı.

‘Şehir bürokrasiden ibaret değildir’

Şehre bütüncül bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurgulayan Yılmaz, “Biz şehri; sivil toplum kuruluşlarıyla, esnafıyla, kadınıyla, genciyle, sanatçısıyla, şairiyle, akademisyeniyle, muhtarıyla, sporcusuyla bir bütün olarak değerlendiriyoruz.

Sadece yerel yönetimler ve kamu kurumlarından ibaret görülen yönetim anlayışının başarılı olması mümkün değildir. Kurumlar, insan bedeni gibidir, şehrin bedenini inşa eder ama o şehre ruh veren şehrin insanı ve sivil toplumdur.

Yıldırım’ın kalkınmasından gelişmesinden bahsedeceksek, bu ancak şehrin tüm dinamiklerinin inisiyatif alması ile mümkündür. Kent Komseyi’miz sivil toplum kuruluşlarının çatı örgütüdür. Onların temsilcisidir, sesidir. Kent konseyi politik duruşlardan uzak, şehir için üreten, şehre katma değer sağlayan sorunların çözümüne katkı koyan çalışmalarına devam edecektir. Bu güne kadar görev yapan arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni seçilen yönetimimize de başarılar diliyorum” diye konuştu. 

KENT KONSEYİ’NDE DEVİR TESLİM…

Genel Kurul’da Yıldırım Kent Konseyi başkanlığıne seçilen Mehmet Akif Bingöl, görevi önceki başkan Ömer Aykan’dan devraldı. Yıldırım Kent Konseyi’nin yeni başkanı Mehmet Akif Bingöl de  “Kent konseyleri, kentin sorunları ve sorunların çözümleri yollarında tartışıldığı, ortak akıl çözümlerinin kavuşturulduğu yerlerdir.

Bizler de ilçemizin sorunları için belediyemize ve meclis üyelerine çözüm teklifleri sunacağız” dedi. Konuşmaların ardından Kent Konseyi yönetimi belli olurken, Başkan Oktay Yılmaz da görevi Mehmet Akif Bingöl’e devreden Ömer Aykan’a teşekkür plaketi taktim etti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X