Şentürk güven tazeledi

Kadın Ekonomi Platformu (KEP) Derneği’nin seçimli genel kurulunda mevcut Başkan Gülşen Şentürk güven tazeledi.

Şentürk güven tazeledi

Bursalı işkadınlarının girişimiyle 2012 yılında faaliyete başlayan KEP Derneği, dün seçimli genel kurulunu Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Gülşen Şentürk, genel kurulda yeniden göreve getirildi.

Şentürk’ün başkanlığındaki KEP’in yeni yönetim kurulu; Dilek Yılmaz, Elif Özhan Ak, Ayben Günak ve Jale Çiftçi’den oluştu. Genel kurulun bir diğer gündem maddesi de tüzük değişikliği oldu.

Oybirliğiyle kabul edilen yeni tüzüğe, şu maddeler eklendi: ‘’KEP ve üyeleri; insan eşitliğine inanır; cinsiyet, ırk, kültür ve yaş farklılıklarını zenginlik olarak kabul eder.

Ekonominin gerçeklerine, iş döngülerine ve elbette toplumsal kalkınma projelerine bir anne gibi yaklaşır. Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyini yakalama ve aşma hedefi doğrultusunda kadın-erkek eşitliğini siyaset, ekonomi, kalkınma, eğitim, sosyal evrim açısından gözeten  güçlü kadınların, iş insanlarının toplumun girişimci ve öncü grubu olması gerektiği inancıyla hareket eder.

Toplumsal gelişim ve kalkınmaya katkı sağlayacak yerel, ulusal ve uluslararası projelerin yürütücüsü, paydaşı, tarafı veya katılımcısı olmayı önceler. İletişim ve bilgi çağında rekabet gücünün, toplumsal refahın, istihdamın, verimliliğin, yenilikçilik kapasitesinin, eğitimin kapsam ve kalitesinin sürekli gelişerek yükselmesini esas alır.

Bilgi toplumuna dönüşümü sağlayacak, inovasyon, teknoloji ve dijital ekonomi alanında katma değeri yükseltecek çalışmalar yürütür. Tüm faaliyet ve eylemlerinde ‘insana yakışır iş ve ekonomik büyüme, sosyal kalkınma’ ilkesiyle hareket eder.”

Yeni dönemde bu vizyon doğrultusunda hareket edecek KEP’in bünyesinde 5 yeni çalışma masası oluşturularak, görev dağılımı da yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X