Orhan Güney
Orhan Güney

Kültür meselesi!

Futbol veya bir spor müsabakası izlemek kültür meselesi… Mesela, Türkiye’de taraftarlar, koltuk ve sıra numarası gözetmeksizin ayakta ve ateşli bir şeklide izlemeyi tercih ediyorlar. Bazı holiganlar ise ağzına ne gelirse söyleyip, elinde ve cebinde ne varsa sahaya atmayı seviyor… Buna da göz yumuluyor…

Bu fotoğrafı dün akşam Reykjavik’te çektim… Milli takımlarını desteklemek için Laugardalsvöllur Stadı’na gelen İzlandalılar, goller dışında hiç ayağa kalkmadılar. Dikkat edin goller diyorum. Kaçan bir gol pozisyonu değil. Oturdukları yerden toplu bir şekilde öyle güzel tezahüratlar yaptılar ki, müthiş bir etki yarattılar… 90 dakika tek ses çıkardılar. Ne sinkaflı bir söz ne de sahaya atılan yabancı madde… Yanındakine, önündekine, arkandakine tam saygıHerkes biletinde yazan koltukta… Maç sonrası, futbolcularla bütünleşmeleri muhteşemdi.. Adamların, hem futbol hem de tribün olarak sergiledikleri performans derslikti… Dedim ya kültür meselesi diye… Size hangisi uygun acaba?

 

HARUN’UN SIRASI GELMEDİ Mİ?

Maçla ilgili şunu söyleyebilirim; artık kendimizi dev aynasında görmekten vazgeçmeliyiz.

Fatih Terim’in kaleci dahil savunma bloğunu bundan sonraki maçlar için iyice gözden geçirmesi gerekiyor… Madem bir gençlik ateşi yandı kalede Harun’dan daha fazla verim alabilir diye düşünüyorumVolkan Babacan çünkü artık güven vermiyor… Savunmada Ömer Toprak tam bir felaketti. Zaten Ukrayna karşısında da kötü oynamıştı… Gelecek adına söylüyorum, Emre Mor gibi bir yeteneği böyle kötü oyunlarla kaybetmemeliyiz … Onun özelliklerini ortaya çıkarabileceği bir düzen kurulmalı diye düşünüyorum… Bir de, 2-3 dakika içinde üst üste gol yemeyi alışkanlık haline getirdik… “Puan alamasak da planımızı bozmaz” demişti Fatih Hoca ama, 2 maçtan 1 puan onu bir hayli sıkıntıya sokacak gibi duruyor…

 

MİLLİ TAKIM’A GİTTİK

Maç öncesi Milli Takım’ın kaldığı otele gittik ekip olarak… Bursaspor’un eski yönetim kurulu üyesi Mesut Mestan da, Milli Takım için Reykjavik’teydi… Önce Volkan Şen’le sohbet ettik. Ardından, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Bursalı yönetim kurulu üyesi Mustafa bey (Çağlar), bizleri diğer yönetim kurulu üyeleriyle bir araya getirdi… Güzel bir sohbet oldu… İzlanda izlenimlerimlerimizi hafta içinde sizlerle paylaşacağız… Farklı bir kültür, huzur dolu bir ülke… Mutlaka bir gün gelmek isteyebilirsiniz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X