‘Sevgi, cinsellik ve şiddet zihnimde kol kola…’

Bennu Gerede birkaç gün önce çıkan, hayatından çarpıcı kesitlerin yer aldığı kitabı ‘Ben, Ben Nü’de herkesi şoke edecek.

‘Sevgi, cinsellik ve şiddet zihnimde kol kola…’

Bennu Gerede kitabında 2006-2009 arasında, oğlu Kai’nin babası fotoğrafçı Ahmet Ağaoğlu’ndan şiddet gördüğünü, sevgilisinin kendisini ve o yıllarda 9 aylık olan bebeğini yastıkla boğmaya çalıştığını ayrıntılarıyla yazdı.

Bennu Gerede kitapta şu satırlara yer verdi: ”Sözüm ona ben toplumun eğitimli, özgür, marjinal bir yüzünü temsil ediyorum. Peki ya gördüğüm şiddet karşısında susmamı neyle açıklayacağız?

Sevgi, cinsellik ve şiddet zihnimde kol kola gezmiş. Bir araya gelmemesi gereken bu üç kavramın kurbanı olduğumu anladığımda, zaten çoktan etlerim çürümüş, kalbim kırıklarla dolmuş ve zihnim bulanmıştı.”

bennu gerede ile ilgili görsel sonucu

APTAL DİYEN ÇIKACAK’

Bennu Gerede’nin kitabından bir bölüm de şöyle: ”En büyük hatam şiddeti kabullenmek olmuştu. Evet, okuyucular bana kızacak! ‘Bu kadın bunları sahiden yaşamış mı, yok artık’ diyecekler. ‘Aptal’ diyenleriniz bile çıkacak.

Bunları vaktiyle kendime söyledim. Ama bir farkla. Zor öğrensem de geldiğim noktadan mutluyum. Kadınlar! Gördüğünüz şiddete susarak, onu kabullenerek, başkasından çözüm bekleyerek ‘Kadına şiddete hayır’ sloganları atmanız hiçbir işe yaramaz. Önce kendi devriminizi yapacak, bayrağınızı sonra dalgalandıracaksınız.”

Bennu Gerede ”Şiddeti kabul etmem en büyük hatamdı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X