‘Sevmeyi öğretmek gerek’

Kadına yönelik şiddet olayları hakkında konuşan Şevval Sam, ülke genelinde sosyolojik bir araştırma yapılıp sorunun kaynağının bulunmasının ve sevmeyi yeniden öğretmenin gerekliliğine inandığını söyledi.

‘Sevmeyi öğretmek gerek’

KADIN HAKLARI SAVUNUCUSU DEĞİLİM!

Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen kadına şiddet konusuna bir tepki ve çözüm öneresi de ünlü sanatçı Şevval Sam’dan geldi. Ancak feminist olmadığını ve öte yandan bir karıncayı bile incitmeyen erkeklere de haksızlık edilmemesi gerektiğini söyleyen Sam, ‘Kadınların sözcüsü gibi bir bayrağı taşımıyorum. Her kadın kendinin sözcüsü olacak kadar güçlü aslında… Ben yaşam hakkı sorgucusuyum” diye konuştu.

BANA YAPMAYA KİMSE CESARET EDEMEZ

Özel hayatında hiç şiddete maruz kalmadığının altını çizen Şevval Sam, buna kimsenin cesaret bile edemediğini belirtti. Ünlü sanatçı, ‘Çünkü başıma gelse hakkımı arayabileceğim oluşumları kovalardım. Bununla ilgili ciddi çalışmalar yapan platformlar var. Çocuklar tacize uğruyor, kadınlar öldürülüyor. Bu sorunun tespiti için sosyolojik bir araştırma yapılsın, kaynağı tespit edilsin. Şiddete hiçbir açıklama olamaz. Sevmeyi öğretmek gerekiyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X