Sınıra asker, BM’ye şikayet

Irak, Türkiye’nin ‘hava sahası ihlallerini BM nezdinde belgeleme’ kararı aldı. Irak ordusu, Türkiye ile sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla sınıra asker de yerleştirecek.

Sınıra asker, BM’ye şikayet

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Türkiye ile Irak arasındaki ilişkileri gerecek bir adımın eşiğinde. Türkiye-Irak sınır hattında ihlallerin yaşandığını gerekçe gösteren Bağdat yönetimi, sınıra çok sayıda asker gönderecek. 

Ulusal Güvenlik Meclisi, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin başkanlığında toplanırken, güvenlik ve istikrar konularının yanı sıra kara ve hava sahası gibi ‘ülkenin egemenliğine yönelik ihlallerin belgelenmesi’ görüşüldü. Buna göre Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Irak hava sahasına yönelik ihlallerini Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde belgelemek ve Ulusal Güvenlik Meclisi’nin gündemine getirmesi için çalışmalar yapacak.

Ayrıca, Türkiye-Irak sınırının güvenliğinin sağlanması ve ihlallerin önüne geçilmesi amacıyla sınır boyunca asker yerleştirilmesi ve gerekli ihtiyaçların karşılanması için hazırlıkların tamamlanması da kararı alındı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X