Şırnak Valisi: Cizre’de terör örgütünün kaybı…

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre İlçesi’nde 4 Eylül’de başlayan ve 8 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda, 17 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Şırnak Valisi: Cizre’de terör örgütünün kaybı…

Su, “İcra edilen operasyonlar sonucunda; 1150 kilogram patlayıcı ve 39 bomba düzeneği imha edilmiş, 45 hendek ve barikat bertaraf edilmiş, uzun namlulu silahlar ve mühimmatlar ele geçirilmiştir. Ayrıca 7 terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 17 bölücü terör örgütü mensubu gözaltına alınmıştır. İlgili birimlerimizin yaptığı analizler çerçevesinde terör örgütü kaybının bu süre zarfında 40-42 civarında olduğu değerlendirilmektedir” dedi.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Özturan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 8 gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanan ve PKK’ya yönelik operasyonların düzenlediği Cizre İlçesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Su, “Bugün sizlerle Cizre’de sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı 12 Eylül 2015 tarihine kadar gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bilgi vermek için bir aradayız. Cizre ilçemizde, kamu düzeninin sağlanması, bölgede faaliyet gösteren PKK/KCK Terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, yargı mercilerinin kararları doğrultusunda kapsamlı operasyonlar başlatılmış ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir” dedi.

VALİ: “TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KAYIP SAYISI 40-42”

Vali Su, icra edilen operasyonlar sonucunda 17 kişinin gözaltına alındığını belirterek, “İcra edilen operasyonlar sonucunda; 1150 kilogram patlayıcı ve 39 bomba düzeneği imha edilmiş, 45 hendek ve barikat bertaraf edilmiş, uzun namlulu silahlar ve mühimmatlar ele geçirilmiştir. Ayrıca 7 terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 17 bölücü terör örgütü mensubu gözaltına alınmıştır. İlgili birimlerimizin yaptığı analizler çerçevesinde terör örgütü kaybının bu süre zarfında 40-42 civarında olduğu değerlendirilmektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X