Suriyeliler için sağlık merkezi

Karacabey’de yaşayan yaklaşık 2 bin 400 Suriyeliye hizmet verecek Göçmen Sağlığı Merkezi, açılışa hazır hale getirildi.

Suriyeliler için sağlık merkezi

AYHAN FİDAN

AB ve BM’nin desteklediği proje kapsamında, bu hafta açılması planlanan sağlık merkezinde, Suriyeli hastalarla yaşanan dil sorunu nedeniyle Suriye uyruklu doktor ile hemşireler görev yapacak.Merkezin açılmasıyla, Karacabey Devlet Hastanesi’ndeki yoğunluk da hafifleyecek.

Karacabey İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Çiğdem, 2 bin 400 Suriyelinin yaşadığı ilçeye mevsimlik işçilerle birlikte 2 bin kadar daha Suriyeli geldiğini, ayrıca Suriyeli hastaların, hastanede dil konusunda sorun yaşadığına dikkat çekti.

Dr. Çiğdem, ‘Suriyeli hastalarla sadece bir doktorumuz yabancı dilde anlaşıyordu. Bu doktorumuzda da yoğunlaşmalar yaşanıyordu.

Hem Suriyeliler hizmet alamıyordu hem de doktor arkadaşlarımız onların dilinden anlamadığı için sıkıntılar yaşıyordu. Bu şekilde zaman kaybı yaşanıyordu.

Belediyemiz buranın tadilatını sağladı. Sarf malzemesini de tamamlayarak, önümüzdeki hafta açılışa hazır hale getireceğiz’ diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X