Susurluk’ta kota kalktı modernizasyon başlıyor

Susurluk Şeker Fabrikası’nda bu yıl kotanın kaldırıldığı ve üretim artışı beklendiği belirtildi. Fabrikada modernizasyon için çalışma başlatıldığı ve önümüzdeki günlerde 15 milyon liranın üzerinde yatırım yapılacağı kaydedildi.

Susurluk’ta kota kalktı modernizasyon başlıyor

AYHAN FİDAN

Susurluk Şeker Fabrikası’nda kotanın kaldırıldığı ve üretimin arttırılmasının istendiği belirtildi. Bir araya gelen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Susurluk Ziraat Odası Başkanı Özkan Gürkök, Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik ve Susurluk Şeker-İş Sendikası Başkanı İsmail Karadayı, Susurluk Şeker Fabrikası’nda pancar üretimini arttırmak için Karacabey Tarım İşletmesi Müdürü Şefattin Zeybek’i ziyaret etti.

TİGEM ARAZİSİNE EKİM

Susurluk Şeker Fabrikası’ndaki üretimin sürdürebilirliği noktasında istişarelerde bulunmak için bir araya geldiklerini ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Geçen yıl Karacabey’de 14 bin dekarlık şeker pancarı üretimi gerçekleştirildi. Bu yıl kota kaldırılmış vaziyette. Geçen yıl üretim yapan çiftçilerimiz bu yıl daha fazla şeker pancarı ekme imkanına kavuşmuş durumda. Bununla birlikte modernize edilen fabrikanın tam kapasite olarak kullanılması için artı ekimler yapılması gerekiyor. Bunun için çiftçilerimizi daha fazla bilgilendirmemiz gerekiyor. Uygun olursa TİGEM arazilerine de şeker pancarı ekilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

PANCAR EKİMİ ARTTIRILACAK

Susurluk Şeker Fabrikası’nda kota oranının kalktığını vurgulayan Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, önümüzdeki günlerde de Susurluk Şeker Fabrikası’na 15 milyon liranın üzerinde yatırım yapılacağını belirtti. Hızlıoğlu, “Fabrikamızın artık çalışmama gibi bir derdi yok. Ama çiftçilerimizi pancar ekimine yönlendirmeliyiz. Hiçbir yerin pancarına ihtiyaç duymadan kendi bölgemizden fabrikanın ihtiyacı olan 600-700 bin ton pancarı üretmeliyiz. TİGEM’den de bölgede bulunan arazilerine pancar ekimi yapmalarını istiyoruz. Pancar ekimini arttırmalıyız. Sonuç olarak bölgede yaşayan çiftçilerimizin, esnafımızın ve vatandaşlarımızın gelir seviyesini arttırmak istiyoruz” dedi. 

Susurluk Şeker-İş Sendikası Başkanı İsmail Karadayı ise, Susurluk Şeker Fabrikası’nın üretimini arttırarak, ülke ve bölge ekonomisine katkısını arttırmayı amaçladıklarını söyledi. Pancar ekimi konusunda üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu belirten Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem de, Susurluk Şeker Fabrikası’nın devamı için çiftçilerin pancarı önemsemeleri gerektiğini ifade etti. Susurluk Ziraat Odası Başkanı Özkan Gürkök ise, Susurluk Şeker Fabrikası’nın özelleşmemesinin bölge çiftçisini sevindirdiğini söyledi.

TİGEM arazilerine pancar ekimi konusunda gerekli notları alan Karacabey Tarım İşletmesi Müdürü Şefattin Zeybek, en kısa zamanda gerekli çalışmaları yaparak bilgi vereceğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X