Tamir ettiği eski oyuncakları binlerce çocuğa ulaştırdı

Çöp konteynerinin yanında atılan oyuncakları tamir edip ihtiyacı olan bir çocuğa hediye eden Muammer Kavazoğlu, bugünden sonra hayata geçirdiği projeyle 2.5 yılda 3 binden fazla çocuğa ulaştı. Kavazoğlu’nun hedefi 1 çocuğu sevindirmek. 

Tamir ettiği eski oyuncakları binlerce çocuğa ulaştırdı

Orhangazi’de emlakçılık yapan Muammer Kavazoğlu, yolda yürürken çöp konteynerinin yanında bir poşet dolusu eski oyuncak buldu. Kavazoğlu, bu oyuncakları evine götürüp tamir ederek, yoldan geçen bir çocuğa hediye etti. Çocuğun ve ailesinin duyduğu mutluluktan etkilenen Kavazoğlu, ‘Atma, tamir olsun, çocuklara umut olsun’ projesini geliştirerek, yaklaşık 2.5 yıldan bu yana 3 bin 300 çocuğa, tamir edip, temizlediği oyuncakları ulaştırdı. Mahalledeki arkadaşları ve yakınlarının da kendisine yardımcı olduğunu belirten Kavazoğlu, “Hedefimiz 1 milyon oyuncak. Buraya gelen oyuncakların yüzde 95’i ülke genelinden, yüzde 5’i ise İsveç, Fransa, İngiltere, Almanya, Hollanda gibi başka ülkelerden geliyor. Bu oyuncakları çalışma atölyemizde ayırıp, depoluyoruz. Sonra tek tek işlem yapıyoruz. Ardından temizleyip paketledikten sonra da kutulayıp gönderiyoruz” dedi.

BU PROJEDE PARA GEÇMİYOR…

Yürüttükleri projeye destek olmak isteyenlerden para kabul etmediklerini vurgulayan Kavazoğlu, “Bize para vermek isteyenlere, ‘sizin vereceğiniz para miktarı kadar ya bize yeni oyuncak alın ya da bizim ihtiyaç listemizde olan materyallerden ve malzemelerden temin edin’ diyoruz. Bu proje kapsamında Türkiye içinde, cezaevleri, yetimhaneler, rehabilitasyon merkezleri, hastaneler, kurumlar, dernekler, okullara oyuncak gönderdik. Yaklaşık 45 şehre oyuncak gönderdik. Bazı yardım kuruluşları vasıtasıyla Suriye’deki çocuklara da oyuncak ulaştırdık” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X