Tarihi konak ayağa kalkıyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde tarihi konak restore edilecek.

Tarihi konak ayağa kalkıyor

Ulucami Mahallesi Ferah Sokak’da bulunan 150 yıllık Yorgancılar Konağı aslına uygun olarak restore edilip mahalle konağına çevrilecek. Bir vatandaştan 10 bin TL’ye belediye tarafından satın alınan tarihi konak için önümüzdeki günlerde proje çalışmaları başlayacak.

Yorgancılar Konağı’nı inceleyen Belediye Başkanı Süleyman Çelik, her toplantıda Yenişehir’in Osmanlının ilk başkenti olduğunun söylendiğini hatırlatarak, “Ancak bu bir türlü icraata dökülmüyordu. Yenişehir’de Osmanlı’dan kalma ziyaret edilebilecek bir tek Şemaki Evi bulunuyor. Bizim hedefimiz ilçemizde bulunan tescilli binaları tek tek ayağa kaldırmaktır. Bunun için bu ilk adım oldu. İlçemizin bütün mahallelerinde bu tür tescilli binalar var. Bunların hepsini ayağa kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Restorasyon çalışmalarının başladığını dile getiren Çelik, “Önümüzdeki 6 ay çalışmalar başlayacak. 2016 yılı yaz aylarında bu binayı mahalle konağı olarak vatandaşımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X