Tarihi ziyaret öncesi Almanya’ya FETÖ çağrısı

Almanya ziyareti öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Alman F.A.Z. gazetesinde bir makale kaleme aldı.

Tarihi ziyaret öncesi Almanya’ya FETÖ çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York’un ardından bir sonraki durağı Berlin olacak. Erdoğan’ın yapacağı ziyaret, 7 yıl aradan sonra Türkiye’den Almanya’ya gerçekleştirilen “ilk devlet ziyareti” olması açısından büyük önem taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi Alman Frankfurter Allgemeine gazetesinde bir makale kaleme aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’ya FETÖ’yü bir terör örgütü olarak tanıması çağrısında bulundu. Erdoğan, “Almanya’ya yönelik beklentimiz, Almanya’da iç güvenliği tehdit eden ve Alman vatandaşlarını terör hedefleri haline getiren FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine karşı mücadele desteği sağlamasıdır.

Özellikle Alman istihbarat teşkilatlarının raporlarında belirtildiği gibi PKK, uyuşturucu kaçakçılığı ve insan kaçakçılığı yapmaya, çeşitli şekillerde gasp ve terör propogandası yapmaya devam ediyor.” dedi.

Türkiye ile Almanya’nın ticaret savaşını önlemek için ortak çalışması gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Özellikle ABD hükümetinin tek taraflı ve sorumsuz yaklaşımı, herkese zarar verecek acımasız bir ticari savaş dönemine doğru giderek artan bir şekilde sürmektedir.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X