Tarım savunmadan daha önemli

”İstediğiniz kadar topunuz, tüfeğiniz olsun. Birgün herkes bunların yenilemeyeceğini öğrenecek” diyen Bakan Pakdemirli, gıda arz güvenliğinin yeni nesiller için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Tarım savunmadan daha önemli

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımın savunmadan daha önemli olduğunu söyledi. 
Pakdemirli, dün Kahramanmaraş’taki temasları sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en az 20 yıl içerisinde üretimini yüzde 50 artırmak zorunda olduğuna işaret etti. ”Ben her zaman tarım eşittir, tarım büyüktür savunma diyorum” ifadelerini kullanan Parkedimirli şöyle devam etti: ”Tarım savunmadan daha önemli. İstediğiniz kadar kılıcınız olsun, istediğiniz kadar topunuz, tüfeğiniz olsun.

Birgün herkes bunların yenilemeyeceğini öğrenecek. Eğer gıdanız yoksa, gıda arz güvenliğiniz yoksa, kendi kendinize birçok alanda yetemiyorsanız bu önümüzdeki nesiller için çok büyük tehlikedir. Gelecek nesillere doğru bir emanet bırakmak istiyorsak bu işi çok ciddi bir şekilde ele almamız gerekiyor.”

YASA DEĞİŞİKLİKLERİ YOLDA

Dünyada çok büyük şirketlerin gelecek için bu alanda satınalmalar yaptığını dile getiren Pakdemirli, ”Dünyayı doyuran dünyanın lideri olacak” dedi. Arazi toplulaştırmasını daha iyi bir konuma getirmek için çalışmalara başladıklarını bildiren Pakdemirli, ”Ürün tarlada 1 lira, tüketicide 4 lira. Biz de diyoruz ki tarlada da 1 lira olmasın 2 liraya satsın üretici, tüketici de 4 liraya yemesin 3 liraya yesin. Bunu birbirine yaklaştıralım.

Buradaki değer zincirinde herkes hakkaniyetli payını alsın ama fazladan bir şey olmasın. İsraf olmasın. Bu konuyla ilgili Hal Yasası üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Perakende Yasası’yla ilgili de yeni değişiklikler olabilir” diye konuştu.

4-5 AY YETECEK KADAR ET VAR

Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin kırmızı et üretimi ve ithalatına ilişkin de değerlendirmede bulundu. Piyasaları dengeleme ve sosyal sorumluluk açısından 81 ilde teşkilatı olan 3 market zincirinde kuşbaşı ve kıymayı belli fiyatlardan sattıklarını dile getiren Pakdemirli, kuşbaşı eti 31, kıymayı da 29 liraya tüketiciye ulaştırdıklarını anlattı.

Her zaman yerli üreticinin yayında olduklarını da kaydeden Pakdemirli, ”İthalat zaman zaman yapmak zorunda kalabilir miyiz? Ben önümüzdeki 4-5 ay ette ithallik bir durum görmüyorum. Önümüzdeki 4-5 ay boyunca Türkiye’nin stokları bol bol yeterli” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X