Teknolojiden faydalanırken sağlığınızdan olmayın

Artan teknolojik gelişmeler, internetin her an ve her yerde bizi ekrana bağımlı getirmesi boyun sağlığını da tehdit eden önemli etkenlerden biri haline geldi.

Teknolojiden faydalanırken sağlığınızdan olmayın

Hem teknolojiden faydalanıp hem de sağlığı korumak giderek zorlaştığını belirten uzmanlar vatandaşları uyardı. Özel Hayat Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hüseyin Çelen, uzun süre ekrana ya da sürekli aşağıya bakan insanların boyun açısının bozulduğuna dikkat çekerek, “Boyun düzleşmesiyle birlikte; boyun ağrısı, sırt ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, tansiyon dengesizliği, göz kararması, kollarda uyuşma ve denge bozukluğu gibi sıkıntılar oluşur. Bu sorunları büyümeden önlem almak çok önemli olsa da mekanik stres ve zorlayıcı faktörleri bir yolla devre dışı bırakmadan çözülme olmayacağı aşikardır” diye konuştu. 

“CEP TELEFONUNU YUKARIDA KULLANIN”

Omurga sisteminin vüvudun en önemli kısmı olduğunu belirten Çelen, boyun sağlığını korumak için şu uyarılarda bulundu: “Mekanik stresi azaltmak için boynumuzu uzun süreler öne eğmekten kaçınmalı ve bilgisayar monitörünü göz hizasının az üstüne almalıyız ekranını da olabildiğince yukarıda tutmalı ve en geç 15 dakikada bir başımızı yukarı kaldırıp tavana bakarak, boyun kaslarını germeli ve esnetmeliyiz” dedi.

“DÜZENLİ YÜZMEK BOYUN AĞRILARINI AZALTIYOR”

Çelen, yüzükoyun yatmanın ve uzanmanın, omurlara çok fazla yük bindirdiğini ifade ederek, iyi bir istirahat pozisyonunun boyun ağrılarından kaçınmak için önemli olduğunu söyledi. Çelen, “Boyun sağlığını korumaya yardımcı en iyi fiziksel aktivite, su içi egzersizlerdir.

Düzenli yüzmek, su içinde kafayı su yüzeyinde tutarak yürüyüş yapmak, sırtüstü ve yüz üstü pozisyonda suda uzanmak uzun dönemde boyun ağrılarını azaltıp, yok edeceği gibi, olası ciddi sorunların oluşmasını da engeller” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X