Terör saldırılarına tepkiler devam ediyor

Türkiye’nin çeşitli illerinde, terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla düzenlenen protesto yürüyüşleri devam ediyor.

Terör saldırılarına tepkiler devam ediyor

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanlığı’nca organize edilen yürüyüşte, terör saldırıları protesto edildi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Beyazıt Meydanı’nda toplanan grup, İstanbul Valiliği önüne kadar yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunan gruptakiler, İstiklal Marşı’nı söyledi. 

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Mustafa Kavlu, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri için yazdığı şiirden bir bölüm okudu.

Konuşmanın ardından Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Tekirdağ

Tekirdağ’da terör saldırılarını protesto amacıyla “Teröre lanet, şehide saygı” yürüyüşü düzenlendi.

Tekirdağ Ülkü Ocakları tarafından tarafından organize edilen yürüyüş için, aralarında MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, İl Başkanı Enez Kaplan’ın da bulunduğu grup, Köprübaşı mevkisinde toplandı.

Hükümet Caddesinden yürüyerek Tuğlalı Park’a gelen grup, şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu ve dua etti.

Kırıkkale

Türkiye Kamu-Sen Kırıkkale İl Temsilciliği bölücü terör örgütü PKK tarafından asker ve polise yönelik saldırıları protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık bin kişilik grup adına basın açıklaması yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi Yücel Karabacak, Kırıkkale’nin bugün şehitleri için ağladığını ve ciğerlerinin yandığını söyledi.

Grup, daha sonra terör aleyhinde slogan atarak, şehit Bekir Ferhat Kaya’nın babaevine yürüdü.

Trabzon

Trabzon’da toplanan bir grup, terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Kahramanmaraş Caddesi’nde MHP Trabzon İl Başkanlığı ve Trabzon Ülkü Ocakları koordinesinde bir araya gelen ve aralarında MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Mihraç Altınışık, MHP Trabzon milletvekili adayı Hüseyin Örs’ün de bulunduğu grup, artan terör olaylarınatepki göstermek için yürüyüşe geçti.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez”, Vatan sana canım feda”, “Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz” şeklinde sloganlar atıp tekbir getiren gruptakiler, Uzun Sokak üzerinden Meydan Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Gruptakiler, burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu.

Konuşmaların ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi.

Giresun

Debboy mevkisinde toplanan siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri Gazi Caddesi güzergahını izleyerek Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü.

Grup üyeleri  bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Hatay

Reyhanlı ilçesinde, Hakkari ve Iğdır’daki terör saldırılarına tepki göstermek için “Teröre lanet yürüyüşü” düzenlendi.

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıyla, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya gelen grup, ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı’nı okudu.

Yürüyüşe motosikletli sürücülerin yanı sıra çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Manisa

Hakkari ve Iğdır’daki terör saldırıları, Manisa’da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Ülkü Ocakları Manisa İl Başkanlığınca düzenlenen, “teröre tepki yürüyüşü”ne çok sayıda vatandaş katıldı.

Manolya Meydanı’nda bir araya gelen Ülkü Ocakları üyeleri ve vatandaşlar, terör örgütü aleyhinde sloganlar atarak terörü lanetledi.

Kars

Kars merkezde Kazımpaşa Caddesi’nden ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen grup “şehitler ölmez vatan bölünmez”, ”Askere, polise uzanan eller kırılsın” sloganları eşliğinde Faikbey Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na

yürüdü.

Gruba, yoldan geçen araçlar ile evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar da destek verdi. Yürüyüşe, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da katıldı.

Erzincan 

Ülkü Ocakları öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Ordu Caddesi üzerinden Askerlik Şubesine kadar yürüdü.

Grup, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüp burada olaysız dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X