Toplu taşıma araçları ne kadar güvenli?

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesiyle birlikte toplu taşıma araçlarının güvenliği de tartışma konusu haline geldi.

Toplu taşıma araçları ne kadar güvenli?

Mersin’in Tarsus ilçesinde yolcu minibüsünde yaşanan vahşetin ardından Türkiye’deki toplu taşıma araçlarında can güvenliğinin yeniden gözden geçirilmesi gerçeği ortaya çıktı. 

Avukat Meltem Banko, Özgecan olayından sonra sorgulanması gereken en önemli konulardan birinin toplu taşıma araçlarının güvenliği olduğuna dikkat çekerek, “Her gün defalarca kullandığımız toplu taşıma araçları ne kadar güvenli? Çocuklarımız kimlere emanet? Yaşanan olaylarda sadece sonuca odaklanmamak lazım. O hadisenin meydana gelmesine sebebiyet veren her detay yeniden gözden geçirilmeli. Bütün toplu taşıma araçlarına kamera mecburiyeti getirilmeli ve tek bir merkezden bütün araçlar kontrol altına alınmalı. Güvenilir olmayan ve suça meyilli kişiler kesinlikle toplu taşıma araçlarını kullanmamalı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X