Trump: İstesem Afganistan 10 günde yok olurdu ama…

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan ile savaşmaları durumunda bir hafta içerisinde galip geleceklerini ancak 10 milyon kişiyi de öldürmek istemediğini söyledi.

Trump: İstesem Afganistan 10 günde yok olurdu ama…

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Pakistan Başbakanı İmran Han ile yaptığı görüşme öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Trump, ABD’nin 18 yıldır Afganistan’da sürdürdüğü savaş ile ilgili olarak, ‘Eğer bu savaşı kazanmak isteseydim Afganistan yeryüzünden silinirdi. 10 günde yok olurdu; ancak bu yoldan gitmek istemiyorum. Pakistan ve diğerleriyle bu zor durumdan kendimizi çıkarmak istiyoruz. Polis de olmak istemiyoruz ama aslında şu an resmen bir polis gibiyiz. 19 yıldır Afganistan’dayız ve bu saçmalık’ diye konuştu.Trump, Afganistan’da kazanmak için savaşmadıklarını, okul ve benzin istasyonları kurduklarını, ancak bunun Afganistan’ın görevi olduğunu, ABD’nin olmadığını sözlerine ekledi.

Afganistan hükümeti ise, Beyaz Saray’a bir çağrı yaparak Trump’ın bu sözlerinin açıklığa kavuşturulmasını istedi. Kabil’deki Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, ‘Afganistan hiçbir yabancı gücün kaderini belirlemesine izin vermedi ve vermez’ ifadelerine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X