Trump’a ‘diplomatik vandallık’ eleştirisi

ABD ile İngiltere arasında diplomatik krize yol açan ve İngiltere’nin Washington Büyükelçisi Sir Kim Darroch’un istifasına yol açan e-posta sızıntıları ile ilgili krizde yeni bir perde açıldı. 

Trump’a ‘diplomatik vandallık’ eleştirisi

Darroch’un ‘başını yakan’ yazışmaların bir yenisi sızdırıldı. Mail on Sunday gazetesinin yayımladığı yazışmada, Darroch Trump’ı İran’la nükleer anlaşmadan çekilmesinden dolayı ‘diplomatik vandallık’la suçluyor.

Darroch kaleme aldığı yazıda, Trump’ın selefi Barack Obama’ya kin beslediği için İran’la nükleer anlaşmadan çekildiğini belirtiyor; bu adımı ‘diplomatik vandallık’ olarak niteliyor. Daily Mail’deki haberde, söz konusu yazışmanın İngiltere’den ABD’ye İran’la nükleer anlaşmadan çekilmeme çağrısı geldikten sonra, 2018 yılında yapıldığı belirtiliyor.

Yeni sızıntının, İngiliz polisinin olayla ilgili soruşturma açtığı ve yeni yayınların yapılmasına karşı uyarıda bulunduğu bir dönemde yapılması dikkat çekti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X