Trump’ın inadı! Pelosi’yi göndermedi

ABD Başkanı Trump ülkesinde bir aya yaklaşan bütçe krizi nedeniyle Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi’nin yurt dışı gezilerini son anda iptal etti. First Lady Melania Trump ise askeri jetle tatile gitti.

Trump’ın inadı! Pelosi’yi göndermedi

Meksika sınırına duvar yapımına itiraz eden Kongre’nin bütçeyi onaylamaması üzerine federal hükümetin kapanmasıyla sonuçlanan sürecin ABD iç siyasetinde yarattığı gerilim iyice sıradışı bir hal almaya başladı.
Trump’ın, başkan yardımcısından sonra ABD başkanlığı için ikinci vekil konumundaki Temsilciler Meclisi başkanının yurt dışı gezisini engellenmesi de ABD’li siyasi yorumcular açısından yeni bir şaşkınlık nedeni oldu.

Trump’ın geziyi iptal ederken izlediği yöntem de tam bir sürpriz. Çünkü Pelosi’nin Belçika ve Afganistan’a yapmayı planladığı gezide kullanacağı askeri uçak tahsisi, hareketinden bir saat önce durduruldu. Uçakta çok sayıda Kongre üyesi de bulunacaktı ve ABD’nin Afganistan’daki askerlerine moral verilmesi planlanıyordu.

‘TİCARİ UÇAKLA GİT’

Trump konuyla ilgili Pelosi’ye hitaben yazdığı mektupta “Bu dönemde, Washington’da benimle kalıp ‘kuvvetli sınır güvenliği hareketi‘ne katılmanızın ve hükümetin kapanmasına son vermenizin daha iyi olacağını hissediyorum” dedi.Trump Pelosi’ye gezisini, ticari bir uçakla yapma önerisinde bulundu.

35 BİN DOLAR MALİYET

ABD basını, başkanın Temsilciler Meclisi başkanına yönelik böyle bir uygulamayı yapıp yapamayacağını tartışmaya açmış durumda. Gezi maliyetinin yaklaşık 35 bin Dolar ( yaklaşık 187 bin lira) olduğu da hesaplanıyor.

TATİLE ASKERİ JETLE GİTTİ

Öte yandan Amerikan Başkanı’nın eşi Melania Trump’ın oğlu Barron ile, Hava Kuvvetleri’ne ait  Boeing C32-A modeli bir uçakla Mar-a-Lago’ya tatile gittiği öğrenildi. ABD basınında yer alan haberlere göre ise, Andrews Hava Kuvvetleri Üssü’nde bulunan bir jetle tatile giden Melania Trump’ın uçuşu 35 bin Dolar’a mal oldu. Amerikan Başkanı’nın askeri uçak kullanan aile üyeleri için kullanılan ‘EXEC1F’ koduyla uçtuğu görülen Melania’nın perşembe akşamı Batı Palm Beach’e ulaştığı ve hafta sonunu buradaki konutunda geçireceği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X