Trump’tan Avrupa’ya  DEAŞ  tehdidi

Suriye’den çekileceğini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump bu kez DEAŞ’la mücadelede geri adım atma mesajı verdi. 

Trump’tan Avrupa’ya  DEAŞ  tehdidi

Trump, DEAŞ’la mücadeleyi başka ülkelerin devralması gerektiğini söyledi ve bu ülkeler arasında Türkiye’yi işaret etti. Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD’nin binlerce DEAŞ mensubunu tutukladığını belirten Trump, “Avrupa bu kişileri geri almalı. Eğer almazlarsa ABD’nin bu kişileri geldikleri yere gere göndermekten başka şansı kalmayacak” ifadesini kullandı. ABD’nin binlerce kilometre uzaktan bile DEAŞ ile savaştığını söyleyen Trump, bu bölgede uzun süre kalmayı düşünmediklerini ve Türkiye de dahil olmak üzere bölge ülkelerinin DEAŞ’a karşı daha çok mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

Amerikan Başkanı, “Bir noktada Rusya, Afganistan, İran, Irak, Türkiye’nin kendi mücadelelerini vermeleri gerekecek. Bu ülkelerin hepsi, DEAŞ’ın var olduğu bölgede” dedi. 

Trump daha önce de yaptığı açıklamalarda Avrupa’yı tehdit etmiş, “Avrupa’nın almasını istediğimiz binlerce DEAŞ’lı var. Onları alacak mı görelim. Eğer almazlarsa, onları muhtemelen Avrupa’ya salmak zorunda kalabiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X