2026 FIFA Dünya Kupası finalinde İspanya ile Arjantin kozlarını paylaşmıştı. Uzatmalara giden maçta kazanan taraf, 106. dakikada attığı golle İspanyollar oldu.
Sahadan 1-0 galip ayrılan İspanya, tarihinde 2. kez Dünya Kupası şampiyonu olmuştu.
HAREKETLERİ TÖRENE DAMGA VURDU
Karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa töreninde turnuvanın ev sahiplerinden ABD’nin başkanı Donald Trump’ın hareketleri çokça konuşulmuştu.
İspanya Milli Takımı’nın kupa fotoğrafında yer alan Trump’ın maç finalin ardından yaptığı açıklamalar da dikkat çekti.
“BEN HAYATTAYKEN OLMALI”
FOX Sports’a konuşan Trump, Kanada ve Meksika ile birlikte düzenledikleri Dünya Kupası’na bir kez daha ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi.
Donald Trump’ın açıklamasında “Rakamlara bakılırsa bunu hemen tekrar düzenlemeyi talep edeceğiz. İnsanların şoke olmaması için önce bizi duyurabilirsiniz. Belki sonrakiler ve hatta bir sonrakiler için de… Ancak bunu tekrar yapmalıyız ve bu ben hayattayken olmalı.” ifadelerini kullandı.
“TEK KELİMEYLE MUHTEŞEMDİ”
Turnuvanın geneli hakkında konuşan Trump, “Bu Dünya Kupası’nda yaşananlara benzer bir şeyin daha önce olduğunu sanmıyorum. Tek kelimeyle muhteşemdi. İzlemesi çok güzeldi ve bu konuda Gianni Infantino’ya gerçekten büyük övgü sunuyorum.” dedi.

