Turizm değerleri açığa çıkıyor

Karacabey’de Selçuklu ve erken Osmanlı mimarisinde 1394 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Issız Han, butik otel konseptinde yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor.

Turizm değerleri açığa çıkıyor

Karacabey’de 1394 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Issız Han, butik otel konseptinde yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor.

Karacabey’e bağlı Gölkıyı Mahallesinde, Uluabat Gölü’nün kuzey sahilinde bulunan 625 yıllık Issız Han, restorasyonu Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanarak butik otel konseptinde turizme açıldı. Hollanda, Fransa, İtalya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Japonya’dan yabancı turistlerin yanı sıra Türkiye’nin pek çok şehrinden yerli turistlerin de ilgi gösterdiği tarihi otelde incelemelerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, Issız Han İşletmecisi Ümera Oral’dan bilgi aldı.

Mustafakemalpaşa ve Karacabey’deki halk buluşmaları sonrasında Gölkıyı Mahallesinde bulunan Issız Han’ı ziyaret eden AK Partili Esgin, şu görüşleri dile getirdi:

DÜNYAYA TANITACAĞIZ

‘Tarihi İpek yolu üzerinde Yıldırım Beyazıd Han tarafından Ulu Camii’den 5 yıl önce yaptırılan Issız Han, yerden ısıtmasından pencerelerine kadar kendi döneminde pek çok yeniliklere imza atarak bugünlere kadar ulaşmıştır. Uluabat Gölü’nün kuzey sahilinde Issız Han’ın bulunduğu bölgemizin dört bir tarafı Eski Karaağaç Leylek Köyü, Kuş Cenneti, Karacabey Longoz, Ihlamur ve Defne Ormanları, Mustafakemalpaşa Suuçtu Şelalesi ve Gölyazı gibi doğal güzellikleriyle ülke ve dünya turizmine açılmayı bekliyor. TÜRSAB ile birlikte önümüzdeki günlerde Türkiye’nin en büyük tur operatörlerini Bursa’da ağırlayacağız.

BELEDİYE BAŞKANI ÖZKAN

Tarım, turizm ve teknolojiyi ele aldıkları 3T vizyonuyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, “3T vizyonunda yer alan turizm konusunda bölgemizin turizm değerlerini açığa çıkarmayı sürdürüyoruz. Issız Han’ın Karacabey’in turizm ataklarında önemli bir istasyon olacağına inanıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X