Türk müteahhitlerin Balkan atağı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerinin Balkanlardaki ülkelerde 337 proje ile 9,5 milyar dolarlık iş hacmine ulaştığını bildirdi.

Türk müteahhitlerin Balkan atağı

Pekcan, eski Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Balkan Odalar Birliği (ABC) Dönem Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla düzenlenen ABC Genel Kurulu’nun açılış oturumunda yaptığı konuşmada, toplantı vesilesiyle 10 Balkan ülkesinin odalar birliği başkanı ve temsilcisiyle birarada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Balkanların Türkiye için coğrafi, siyasi ve ekonomik açıdan olduğu kadar, tarihi, kültürel ve insani bağlar bakımından da önem taşıdığını vurgulayan Pekcan, Balkan Odalar Birliği’nin, ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesinde önemli payı olduğunu kaydetti.

ALTIN FIRSATLAR

Ruhsar Pekcan, karşılıklı yatırımların artırılmasına önem verdiklerini, devlet olarak yatırımların önündeki engelleri kaldırarak pek çok kolaylık getirdiklerini kaydetti. Balkan Odalar Birliği üyesi ülkeler ile Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik alanlarında iş birliği olanaklarına dikkati çeken Pekcan, ”İş birliği için bir diğer altın fırsat, müteahhitlik ve teknik müşavirlik alanlarında karşımıza çıkmaktadır. Türkiye müteahhitleri, Balkanlardaki ülkelerde de 337 proje ile 9,5 milyar dolar iş hacmine ulaşmış durumdadır” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X