Türk sanat müziğinin acı kaybı

Türk müziğinin usta ismi Yusuf Ömürlü’nün 84 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi. Yusuf Ömürlü’nün ölüm haberini Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay duyurdu.

Türk sanat müziğinin acı kaybı

Geleneksel Türk sanat müziği bestekârı ve koro şefi Yusuf Ömürlü, 84 yaşında hayatını kaybetti. Ömürlü hakkında bir yazı kaleme alan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, usta sanatçının bayramın birinci günü vefat ettiğini duyurdu. Ömürlü’nün cenaze fotoğraflarını da paylaşan Akay, “Klasik Türk mûsıkîsinin çok önemli hocalarından koro şefi ve bestekâr Yusuf Ömürlü’yü, 1 Ağustos 2020 Cumartesi günü İstanbul’da kaybettik. Kurban Bayramı’nın ikinci günü kaybettiğimiz Ömürlü, mûsıkîye Arif Sami Toker’le başlamış ve Münir Nurettin Selçuk, Kemal Batanay ve Cahit Gözkan ile 1971’de Kubbealtı Vakfı’nda mûsıkî çalışmalarını başlatmıştı. Aynı zamanda dinî mûsıkînin önemli temsilcilerinden olan Yusuf Ömürlü, bin yedi ilahi, dört yüz altmış beş klasik formda eser ve yüz yirmi saz eseri bestelemiştir. 1975 yılında geçirdiği felç nedeni ile tek kolla çalışan ve bastonla yürüyen Ömürlü, sayısız öğrenci yetiştirmiştir. 2007 “Dost” İslâm’a Hizmet Ödülü sahibi olan Yusuf Ömürlü’nün adı Kağıthane’de bulunan Nef Vakfı Yusuf Ömürlü Camii’ne verilmiştir. Değerli hocamız 2 Ağustos Pazar günü Merkezefendi Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, ilahilerle cenaze arabasına taşındı ve Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi. Mekânı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X