Türkiye kritik virajın eşiğinde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin çok kritik bi virajın eşiğinde olduğunu söyledi.

Türkiye kritik virajın eşiğinde

Albayrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyük ve güçlü Türkiye hedefine ilerlerken ülkenin çok kritik bir virajın eşiğinde olduğunu belirten Albayrak, AK Parti iktidarlarında Türkiye’nin yaklaşık 4 kat büyüyen ekonomisi, rekorlar kıran ihracatı ve sanayi üretimiyle kabuğunu kırdığını belirtti.

Albayrak, her alanda gerçekleştirdikleri sessiz devrimlerin en büyük şahitlerinden birinin de iş adamları olduğunu ifade etti. Türkiye’nin yeni sistemle ekonomide çok boyutlu bir dönüşümün altyapısını hazırladığını vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti: ‘’Milli gelirimizi 25 bin dolar seviyesine çıkaracak, teknoloji dönüşümlü, yüksek katma değerli üretim sistemine sahip olacak adımları atacağız.

Ekonominin temel ihtiyacı olan likidite meselesinde, ülkemizin istikrarı ve yeni sisteminin avantajlarıyla birlikte çok daha fazla yatırım ve kaynağı ülkemize çekeceğiz. Özel sektörümüzün tüm riskleri daha etkin bir şekilde yönetebilmeleri için bir dizi mekanizma ve teşvik sistemleri oluşturacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X