‘Türkiye’nin en kötü öğretmenevi Bursa’da’

Bursa’da görev yapmakta olan ve emekliye ayrılmış olan 40 binden fazla öğretmene hizmet vermesi gereken Bursa Öğretmenevi ile ilgili sorunlar bitmek bilmiyor.

‘Türkiye’nin en kötü öğretmenevi Bursa’da’

Hatice Dal

Türkiye’nin 4. büyük şehri Bursa’da bulunan Öğretmenevi’nin yatak kapasitesi yalnızca 28. Bu durum karşısında seslerini duyurmak isteyen Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona beraberindeki öğretmenlerle birlikte Öğretmenevi’nin önünde toplanarak sorunların çözümü noktasında yetkilileri göreve davet etti. Öğretmenevi’nin kuruluşunda belirlenmiş hiçbir amacı yerine getirmediğini belirten Özkan Rona, Bursa Öğretmenevi’nin yatak kapasitesinin birçok küçük ilçelerdekinden bile daha az olduğunu söyledi. Öğretmenevi’nde hizmete açıldığı 1993 yılından beri herhangi bir kapasite arttırımına gidilmediğini tam aksine sosyal alanlarının da kapatılarak işlevsiz bir pansiyona dönüştürüldüğünü de kaydeden Rona, “Yapılan yorumlara baktığımız da olumlu yorum bulunmamaktadır. Biz de iddia ediyoruz ki Bursa Öğretmenevi Türkiye’nin en bakımsız ve en işlevsiz öğretmenevidir” dedi. 

“İYİSİNİ YAPARSINIZ”

Bursa Öğretmenevi’nin geçmiş yöneticilerden dolayı edindiği borçları ödemek için bahçesinin özelleştirildiğinin de altını çizen Rona, “Yan tarafta görülen Fast Food salonu özel bir işletmeciye kiraya verilmiştir. Bu alan kiraya verilirken ise kira tespiti rastgele yapılmıştır. Adete birilerine peşkeş çekilen bu alanın kira bedeli, küçük bir okul kantini bile kadar değildir” şeklinde konuştu. “Sosyal anlamda öğretmenlerimize katkı sağlaması gereken ve binanın içinde bulunan kafeterya ise bir kahvehane görünümündedir” diyen Özkan Rona sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Valiye ve İl Milli Eğitim Müdürüne sormak istiyoruz: Daha kötüsü olmayan bu tesisi öğretmenlerimize yakıştırıyor musunuz? Türkiye’nin en kötü öğretmenevine sahip kent unvanını taşımaya kararlı mısınız? Kentimiz, öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve hak ettikleri tesisi yapacak olanaklara fazlasıyla sahiptir. Yeter ki yapılmak istensin, yeter ki öğretmene değer verilsin.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X