Türkiye’yi temsil edecekler

Emine Örnek Okulları’nın 5 takımı Destination Imagınatıon Yarışması’nda dört Türkiye birinciliği ile 23-26 Mayıs tarihleri arasında ABD’nin Tennesse eyaletine bağlı Knoxville’de yapılacak olan Dünya Finalleri’nde ülkemizi temsil edecek. 

Türkiye’yi temsil edecekler

15-18 Şubat 2018 tarihleri arasında Kuşadası Efes Kongre Merkezinde gerçekleşen Destination Imagination Yarışmasının Türkiye Finalleri sonuçlandı. Dünyanın en büyük ve en prestijli Yaratıcılık Yarışması’na180 okuldan 360 takım ve 2 bin 800 öğrencinin katıldığı yarışmada Emine Örnek Okulları önemli dereceler elde ederek adından söz ettirdi. 

EN FAZLA BİRİNCİLİK ALAN OKUL

Emine Örnek Okulları 7 takım ile katıldığı bu yarışmada; Doğaçlama Alanında (El  Kategorisinde), Türkiye Birinciliği, Bilimsel Alanda (EL ve ML Kategorisinde) 2 Türkiye Birinciliği, Güzel Sanatlar Alanında (ML Kategorisinde) Türkiye Birinciliği alarak Türkiye finallerinde en fazla birincilik alan okul ünvanına sahip oldular. Ayrıca, Doğaçlama Alanında (ML Kategorisinde), Türkiye İkinciliği, Doğaçlama Alanında (SL Kategorisinde), Türkiye Üçüncülüğü, Güzel Sanatlar Alanında (EL Kategorisinde) Türkiye Dördüncülüğü alarak, bu yılda başarılarını arttırarak devam ettirdiler. 

20 ÜLKEDEN 8 BİN ÖĞRENCİ YARIŞACAK

Emine Örnek Okulları’nın da boy göstereceği, yenilikçi, lider ruhlu ve kariyer sahibi nesiller yetiştirmek amacıyla 30 yılı aşkın süredir yapılan yarışma bugüne kadar 1.5 milyondan fazla öğrenciye ulaştı. STEM tabanlı (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) yarışmada, ABD’nin 48 eyaleti ve yaklaşık 20 ülkeden 17 bin katılımcı bulunacak ve bin 400 takım içinde yaklaşık 8 bin öğrenci yarışacak. Emine Örnek Okulları’nın gösterdiği bu başarıda önemli katkıları olan Genel Sanat Yönetmeni Kamil Atliman koordinatörlüğünde, okul öğretmenleri; Funda Gingiren, Aslı Çalıkapan, Özge Turaçözen, Ahmet Ali Çakır, Gülce Arslan, Şeyda Canbaz, Tayyibe Aydın Akça ve Burcu Düvenci yarışmada üstün yeteneklerini başarılar ile taçlandıran öğrencileri ile gurur duydular.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X