Ünlü oyuncu Osman Wöber hayatını kaybetti

Pek çok dizi ve filmde rol alan, ‘Kurtlar Vadisi’nde canlandırdığı ‘Tuncay Kantarcı’ karakteriyle hafızalarda yer edinen Osman Wöber, kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. Usta oyuncunun ölüm haberini meslektaşı ve yakın dostu Zafer Algöz duyurdu

Ünlü oyuncu Osman Wöber hayatını kaybetti

Oyuncu ve yönetmen Osman Wöber, 62 yaşında hayata veda etti. 1988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995-1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yapan Wöber’in ölüm haberini Zafer Algöz duyurdu.

KALP KRİZİNE YENİLDİ

Algöz, Twitter hesabından “Sevgili arkadaşımız Osman Wöber ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun.” mesajını paylaştı. Wöber’in ölümü sanat dünyasını yasa boğdu.

Usta oyuncu, ‘Kurtlar Vadisi’nde canlandırdığı ‘Tuncay Kantarcı’ karakteriyle hafızalarda yer edinmişti. Wöber, rol arkadaşı Abidin Yerebakan ile Türk televizyonlarının unutulmaz ikililerinden biri oldu. Wöber’in ölümünün ardından Yerebakan da, “Başımız sağ olsun. Çok üzgünüm…” dedi.

OSMAN WÖBER HAKKINDA

Baba tarafından Avusturyalı olan Wöber, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde tiyatroya başladı. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncularının oyunlarında roller aldı.

Son dakika haberi: Usta oyuncu Osman Wöber hayatını kaybetti! Kurtlar Vadisi dizisinin Tuncay Kantarcı’sı Osman Wöber kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? – Magazin Haberleri
1988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995-1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yaptı. Goethe Enstitüsü bursuyla iki kez Almanya’nın çeşitli tiyatrolarında incelemeler yaptı, çalışmalarında bulundu.

Son dakika haberi: Usta oyuncu Osman Wöber hayatını kaybetti! Kurtlar Vadisi dizisinin Tuncay Kantarcı’sı Osman Wöber kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? – Magazin Haberleri
2001 yılında yeniden İstanbul Devlet Tiyatrosunun başına getirildi ve bu görevi 2009’a kadar sürdürdü. Devlet Tiyatrolarının sahnelediği ve Memet Baydur’un yazdığı oyun olan “Kamyon”un yönetmenliğini yaptı.

Oyunculuk kariyerinde tiyatronun yanı sıra birçok dizide rol alan Osman Wöber, “Öteki Taraf”, “Organize İşler”, “Cumhuriyet” ve “Sekizinci Saat”in de aralarında olduğu filmlerin oyuncu kadrosunda yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X