Ünlü sanatçı hayatını kaybetti!

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi Genel Sanat Danışmanı olan opera sanatçısı Arda Aydoğan vefat etti.

Ünlü sanatçı hayatını kaybetti!

Sanat camiasını derinden üzen acı haberi, ünlü sanatçı Onur Akay Twitter adresinden duyurdu. Akay, ‘Opera sanatçısı Arda Aydoğan’ı kalp krizi sonucu kaybettik. Değerli sanatçımız, ‘sanat unutmaz, sanatçı ve sanatsever unutmaz.’ derdi. Bizde seni unutmayacağız! Mekanın cennet olsun inşallah.’ yazarak sanatçını fotoğrafını paylaştı.

Arda Aydoğan kimdir?

Yurt içinde ve yurt dışında birçok konserler veren Arda Aydoğan, İstanbul Devlet Operası’nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda, kendisi tarafından kurulan CRR Opera ve Orkestra’sında solist sanatçı olarak başrollerde yer aldı. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi CRR Konser Salonunun Müdür ve Genel Sanat Yönetmenliği görevine atandı. Yaklaşık on yıl görevde bulunduğu 2005 yılına kadar yaptığı çalışmalarla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi CRR Konser Salonu’nu Türkiye’nin ve Avrupa’nın sayılı konser salonları arasına sokmuştur. 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi CRR Opera Orkestra ve Korosunu 1996 yılında CRR Senfoni Orkestrasını, 2003 yılında CRR Dans Tiyatrosu’nu kurmuştur ve aynı kuruluşların Genel Sanat Yönetmenliğini yapmıştır. 2004 yılında İstanbul Boğaziçi Senfoni Orkestrasını ve Korosunu kurmuştur. 2004 yılının sonunda TRT Genel Müdür Müşavirliğine atanmıştır. Türk, Kültür ve Sanat hayatında önemli ilklere imza atmıştır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X