Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Muhafazakâr seçmenin cezası Yeniden Refah’ı nasıl etkiledi?

Köşe Yazısını Dinle

Seçim öncesi… Kimin kazanacağı hesapları yapılırken, Yeniden Refah Partisi ve en hazır aday görülen Büyükşehir Adayı Sedat Yalçın’a ayrı paragraf açılıyordu.

Dahası…

Yeniden Refah’ın seçimde, AK Parti’den ne kadar oyu kendine çevireceği merak ediliyordu.

Seçimi Yalçın beklenenin altında bir oyla, yüzde 4.94’le tamamladı.

Bu sonucu…

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk’le konuştuk. İlk değerlendirmesini şöyle yaptı:

“Bursa’da, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde istediğimiz oyu maalesef alamadık. Büyükşehir’de yüzde 4.9 ve meclis üyeliklerinde yüzde 7’ye yakın oy aldık, ama daha fazlasını beklediğimiz için istediğimiz sonuç olmadı.”

Neden böyle olduğuna ilişkin gözlemi şu:

“Bursa’da 500 binin üzerinde seçmenin sandığa gitmediği görüldü. Büyük bölümü muhafazakâr seçmen. Bu muhafazakâr seçmen AK Parti’yi cezalandırmak için sandığa gitmeyince biz de etkilenmiş olduk.”

Sandığa gitmeyen muhafazakâr seçmenin davranışı şöyle analiz etti:

“Elbette sandığa gitmemelerinin pek çok nedeni var, ama öncelikle mevcut yapının yıpranmışlığını herkes gördü. İktidar partisinin aynı adaylarla seçime girmesi de çok etkili. Ayrıca, muhafazakâr seçmen Gazze olaylarına da tepki gösterdi.”

Yani…

“Yani, muhafazakâr seçmenin AK Parti’yi cezalandırmak için sandığa gitmemesi Yeniden Refah Partisi’ni de etkiledi.”

Bazı ilçelerle ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı:

“Kestel Belediye Başkanlığı’nı kazanma ihtimalimiz yüksekti, ama 600 oyla kaybettik. Burada çok ciddi usulsüzlükler olduğunu düşünüyoruz. 1900 oyun iptaline itirazımız kabul görmeyince Ankara’ya YSK’ya başvurduk. Henüz karar çıkmadı.”

Devam etti:

“İnegöl’de yüzde 20 üzerinde oy bekliyorduk, ama istediğimiz sonucu alamadık. İznik ve Büyükorhan da aynı şekilde. Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de de daha yüksek oy bekliyorduk.”

Naim Öztürk: Sedat Yalçın’dan yararlanacağız

Seçim sonrası… Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk adaylarla ilgili iki mesaj verdi:

Bir…

“Sedat Yalçın Bey teşkilatımızla uyum sağladı. Hem bayramlaşmamıza katıldı, hem teşkilatlarımızı ziyaret ediyor. Bilgi ve tecrübesinden yararlanacağız.”

İki…

“Kestel’de Önder Tanır Bey ve Büyükorhan’da Ahmet Korkmaz Bey de teşkilatlarımızla son derece uyumlular. Kendilerine görev tevdi edeceğiz.”

Yeniden Refah’ın 2028 hedefi: Erbakan’ı Cumhurbaşkanı seçtirmek

Sohbetimizde… Sonuçlarını değerlendiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk şunu söyledi:

“Türkiye genelinde yüzde 6.2 oy aldık. Meclis üyeliklerinde de 6.9 oyla yüzde 7 oyu bulduk.”

Bakışı şu:

“Yerel seçimlere ilk defa girmiş bir siyasi parti için iyi sonuç. Bu sonucu umut verici olarak değerlendiriyorum.”

Ardından da 2028 hedeflerini açıkladı:

“Teşkilatlarımıza ağırlık vereceğiz. İl, ilçe ve mahalle teşkilatlarımızı Türkiye genelinde gözden geçireceğiz. 2028 genel seçiminde de Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan’ı Cumhurbaşkanı seçtirmek için çalışacağız.”

Şunu da ekledi:

“İktidar partisi Bursa, İstanbul, Ankara’da ciddi oy kaybına uğrayıp psikolojik üstünlüğünü kaybetti. Bu da AK Parti’ye hareketli günler getirir.”

Beklentisi şu:

“Siyasette çok büyük değişiklikler olacak.”

Birbirlerine İYİ destek olacaklar!

Seçime girerken… İYİ Parti’nin favori görüldüğü ilçe Orhaneli’ydi, ama burada az farkla da olsa AK Parti Adayı Ali Osman Tayır kazandı.

Buna karşın…

Yenişehir’de Ercan Özel’in ve Karacabey’de Fatih Karabatı’nın kazanmaları, bir anlamda İYİ Parti için de sürpriz oldu.

Artık İYİ Parti’nin kentin doğusunda ve batısında 2 belediye başkanı var. Özel ve Karabatı da birbirlerine İYİ destek olmaya kararlılar.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde yeni dönem için kadrolar oluşuyor

Seçimin üzerinden 16 gün geçti… Mazbatalar alındı, devir teslimler yapılıp göreve başlandı. Doğal olarak gözler CHP’li yönetimlerin yapılanmasına çevrildi.

Büyükşehir’de…

İlk atanan Tarım A.Ş. Genel Müdürü Sedat Akar oldu. Harun Karanfilci’nin Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nı, Şafak Pala’nın Kültür Daire Başkanlığı’nı, Mehmet Aydın Saldız’ın Başkanvekilliği’ni üstlendiği Büyükşehir’de, Mehmet Uğur Sertaslan’ın Genel Sekreter olması bekleniyor.

Kulağımıza…

Büyükşehir iştiraklerinden Jeotermal A.Ş.’de Genel Müdürlük görevine, CHP Nilüfer’de siyasi geçmişi olan Maden Yüksek Mühendisi Erman Aydıngün’ün beklendiği geldi.

Bu arada…

Osmangazi Belediyesi’nde meslektaşımız Mutlu Esendemir yeni dönemde Başkan Yardımcısı, milletvekilliğinde danışmanı Umut Nural da Özel Kalem Müdürü oldu.

Mudanya Belediyesi Basın Müdürü Rabia Deniz de ayrıldı.

Bu bir rekor: Genel Sekreterlik’te 18. yıla gidiyor

İsmet Büyükataman’ı… 12 Eylül 1980 öncesi MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak tanıdık. 1983’te MHP İl Başkanlığı’nı üstlendi. 2007’den beri MHP Bursa Milletvekili olarak parlamentoda.

Bu süreçte…

19 Haziran 2011’de üstlendiği MHP Genel Sekreterliği görevinde aralıksız 15 yılı doldurup rekor kırdı. Dün de, yeni Merkez Yönetim Kurulu toplantısında yeniden Genel Sekreterliğe getirildi.

Dönem sonunda 18 yıla ulaşacak ki, ulaşılamaz rekorun sahibi olacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X