Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

14 yıl önce başlayan yolu bu defa da çalışanların Covid olması durdurdu

Köşe Yazısını Dinle

Tam 14 yıl olmuş… Yenişehir-Bilecik arasındaki yolun yapımının başladığını 2007 yılında bu sütunlardan “Mezitler’e alternatif” başlığıyla duyurduk.

Çünkü…

Bölgenin tek geçişi olması nedeniyle her mevsim trafik yoğunluğu yaşanan, kış aylarında buzlanma nedeniyle kapanan Mezitler’e alternatif olacaktı.

Ayrıca…

Sanayi yakınlığı yanında, Yenişehir-İznik-İnegöl bölgesi ve Bilecik tarımsal üretimini buluşturacak, bölgeyi Yenişehir Havaalanı’na ulaştıracak projeydi.

Ne var ki…

Böylesine çok yönlü proje gerektiği gibi ilerleyemedi ve 14 yıldır bitirilemedi.

Son dönemde…

AK Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı’nın yolun bitirilmesi için çok emek harcadığını, kurum yöneticileri ve müteahhitlerle toplantılar yapıp şantiye ziyaretlerinde bulunduğunu izliyoruz.

Nitekim…

Yağcı’nın çabaları ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı destekle bu bölgeden Karayolları’nın 2021 yatırım programına giren tek yol oldu.

Kuşku yok ki…

Bursa’nın önemsediği dağ yolu bile genel bütçe toplamı içinde geçtiği için bu yılın ödeneği bilinmezken, Yenişehir-Bilecik yolunun programa girmesi Selim Yağcı’nın başarısı oldu.

Fakat…

14 yıldır bitirilemeyen yol, yine nazara geldi. Bu defa da yol yapımında çalışan işçiler Covid olunca yine durdu.

Çalışmaların…

17 Mayıs’ta yeniden başlayacağını yine Yağcı’nın paylaşımından öğrendik.

Aradığımızda…

Sohbet ederken, yol için verdiği mücadeleyi ve yaşananları şöyle aktardı:

“Yolun bitmesi için çok uğraştım, Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar konuyu götürdük. 2007’den beri hep terslikler yaşandığı için kangren haline gelmişti. Son dönem iyi gidiyordu, ama bu defa Covid çıktı.”

Hedefi şöyle açıkladı:

“Bakan Yardımcımızla görüştük. 2022 sonuna kadar süresi var ama 2021 sonunda asfaltlanır hale gelir, 2022 ortasında da asfalt biter. Hedef bu.”

 

Kurucu başkentler daha iyi komşu olacak

AK Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı ile sohbet ederken şuna dikkat çekti:

“Bilecik-Yenişehir yolumuzda ödenek sıkıntımız yok. Fakat yaklaşık 14 yıl geçti. Az bir süre değil. Siyaseten mahcubiyet yaşıyoruz.”

Ardından…

“Önceki dönem milletvekillerimizin de büyük çabaları var, herkes üzerine düşeni yaptı” dedi ve ihale sisteminden kaynaklı aksaklıklar yaşandığını söyledi.

Bittiğinde iki kurucu başkent daha iyi komşu olacak.

 

Kapanma gününde Bursa’nın tıkanan trafiği BBC’ye bile haber oldu

Önce… Kapanma öncesi paniğini yaşadık. Salı gününden itibaren pazarlar, marketler doldu, alışverişler yapıldı. Bu hareketlilik salı, çarşamba ve perşembe günleri kent trafiğine yansıdı, yollar adım atılamaz hale geldi.

Cuma sabahı…

Kapanma nedeniyle insanların yollara çıkmayacağını ve trafiğin boş kalacağını düşünenler ise fena halde yanıldılar.

İlk görüntüler…

Sabah 07.30’da fabrikaya çalışmaya gidenler tarafından çekilip gönderildi. Bakarken biz bile inanamadık, “Emin misiniz bu sabah çekildiğine?” diye sorduk.

İlerleyen saatlerde yolların yükü daha da arttı.

Öyle ki…

DHA’nın Acemler’deki kontrol noktası üzerinde dron uçurarak çektiği 5 kilometrelik kuyruk görüntüleri dünyaya yayın yapan İngiliz kanalı BBC’de bile haber oldu.

Bursa, kapanma günü tıkanan trafiğiyle haber olmamıştı, dün o da oldu.

 

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma birincisi Bursa’dan

TRT’nin düzenlediği ve ekranlardan da yayınlanan geleneksel Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışması perşembe akşamı sonuçlandı.

Bu yıl…

Yarışmanın birinciliğini Bursa’dan Alper Üsküplü kazandı.

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yarışmaya katılanlar arasında en güzel okuyarak Bursalıları gururlandıran Alper Üsküplü’nün babası Erol Üsküplü ise Osmangazi İlçesi Selamet Mahallesi Muhtarı olarak hizmet veriyor.

 

Geçen yıl yarıda kalan ‘Çocuklar İçin Felsefe’ online yayınla başlıyor

Geçen yıl… Osmangazi Belediyesi ile Bursa Felsefe Kulübü Derneği birlikte uygulamaya geçmişlerdi.

Projede emeği olan Bursa Felsefe Kulübü Derneği Başkanı Diş Hekimi Gürkan Kaya geçen yıl başlarken, “Düşünce ve bakış çocukluktan başlar” demişti.

Proje ilgi de gördü, fakat pandemi nedeniyle yüz yüze etkinlikler iptal edilince Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi etkinliğine zorunlu ara verildi.

Şimdiyse…

Gelen istek üzerine yeniden başlıyor. Fakat 22 Mayıs’ta başlayacak olan Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi bu kez internet üzerinde zoom programıyla yapılacak.

Atölye Koordinatörü olarak Felsefe Öğretmeni Nurcan Tümen’in rehberliğinde 5 hafta sürecek etkinliğin ilk haftasında öğrenci velileri bilgilendirilirken, sonraki haftalar “Ben kimim, ben ve değerleri, mutluluk, teknoloji neyim olur?” konuları işlenecek.

 

Bursa sokaklarında yetişti, ziyarete geldi

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman medyada yer bulduğu için sık sık kamuoyu gündemine gelen bir isim.

Salman’ın az bilinen özelliklerinden biri, Bursa Erkek Lisesi mezunu olması. Ergenliği Bursa’da geçtiği için bu kenti ve sokaklarını çok iyi bilir. Zaten çok sayıda da dostu var.

Bu kapsamda…

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaretinde Bursalılar kadar Bursa’yı ve Mudanya’yı konuştu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X