Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

4 kentin bilbordlarından pandemi sonrası için ‘Bursa’ya gel’ çağrısı!

Virüs küçüktü, ama etkisi çok büyük oldu. Dünyayı esir aldı, insanları korkutup evlerine kapattı, fabrikaları durdurdu, alışkanlıkları bitirdi, yaşamı engelledi.

Gerçi…

Rakamlara bakılırsa, dünyada olduğu gibi Türkiye’deki vaka sayılarında da yeniden artış eğilimi söz konusu. Fakat sanayi çarklarının dönmesi ve ekonominin canlanması için adımlar atılıyor, günlük yaşam yeniden başladı.

Öyle ki…

Anormal hızda bir normalleşme sürecine birden girdik. Yine de, koronavirüsle tanıştığımız mart başından bu yana çok şey değişti. Uyarılar devam etse de, normal yaşam koşar adım geliyor.

Bu nedenle…

Pandemi sonrası sürecine ilişkin hazırlıklar da başladı. Çünkü, aylarca her şeyden mahrum kalan insanlara pandemi sonrası için yaşamın renkleri ve keyiflerini yeniden anlatmak için hazırlıklar yapılıyor.

İşte…

O hazırlığa erken başlayanlardan biri de Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu. Başkan Alinur Aktaş’ın direktifiyle, Bursa’ya 2-3 saatlik mesafede bulunan büyük illere adeta tanıtım atağı başlatıldı.

O atağı da…

Sabah erken saatte Ankara’dan konuştuğumuz Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş şöyle anlattı:

“İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi Bursa’ya 2-3 saatlik mesafede bulunan büyük şehirlerde Bursa tanıtımı yapıp davet ediyoruz. 4 büyük şehrin 750 bilbord ve elektrik direğinde Bursa’nın tanıtımı yapıyoruz.”

Amacı da açıkladı:

“İnsanlar pandemi sürecinde zor günler geçirdiler. Kolay olmadı elbette, ama sıkıntılı dönemin sonuna doğru geliyoruz. Süreç bittiğinde turizmin canlanmasını bekliyoruz. Bu nedenle pandemi sonrası için Bursa’ya davet mesajı taşıyan tanıtımlar yapıyoruz.”

Şunun altını çizdi:

“Amacımız, seyahat ve turizm hareketleri başladığında kolay ulaşılabilen güvenli bir şehir olarak ilk Bursa’nın akıllara gelmesini sağlamak.”

Şunu da ekledi:

“Seyahatler ve turizm hareketleri başladığında Bursa’nın ilk planlardan daha fazla pay alabilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü Bursa tarihi, doğası, kültürü ve damak tatlarıyla bunu hak ediyor.”

Yaklaşımı önemsedik. Çünkü dünyada artık kentler dönemi başlıyor.

 

Osmangazi’de merak uyandıran konuk

 

Açıkçası… AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olan Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’nın  Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaretini görünce meraklandık.

Çünkü…

Yerel Yönetimler Bursa Koordinatörü olan Yağcı, ziyaret yapmıyor. Yerel seçim öncesi eğilim yoklamaya, ya da sorun çıktığında geliyor.

Bu kez Dündar ziyaretini sosyal medyada şöyle anlattı:

“Türkiye’nin en büyük 4. ilçesi Osmangazi’nin 3 dönem aralıksız seçilen ilk belediye başkanı, 22. Dönem Bursa Milletvekili Mustafa Dündar başkanımızı Balıkesir dönüşü ziyaret ettim.”

 

Bursaray için yeni hedef: Üniversite’den, yaşam bölgesi Görükle’ye

 

İlk adımları Ekrem Barışık zamanında atılan, Teoman Özalp’ın planladığı Bursaray’ın ihalesini yapıp temelini Erdem Saker attı. Erdoğan Bilenser ise Organize Sanayi ve Beşevler Küçük Sanayi bölgelerinden Şehreküstü’ye ilk hattı yaptı.

Hikmet Şahin döneminde Arabayatağı’na kadar uzadı. Şahin’in planladığı Beşevler-Uludağ Üniversitesi uzatmasını güzergah ve yöntem değişikliğiyle Recep Altepe yaptı. Altepe ayrıca hatları Emek ve Kestel’e uzattı. Hedeflerden biri, Uludağ Üniversitesi’nden Görükle’ye uzatmaktı.

Bu hat şimdi Alinur Aktaş’ın gündeminde.

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’la birlikte Ankara’da Ulaştırma Bakanı Adil Karaismalioğlu ile görüşen Aktaş isteğini Bakan’a söyledi.

Gerekçesini de açıkladı:

“Görükle nüfusu 50 bini geçti. Fakat Bursa’nın yeni gelişim bölgesi olarak Görükle’den ötede yeni bir hayat başlıyor.”

Şunu da ekledi:

“Hat uzatmasını sadece Görükle’den ibaret görmemek lazım.”


Sahil Yolu’nun Kurşunlu geçişinde çalışma başladı

 

Tamamlandığında… Bursa’nın deniz kıyısındaki ilçeleri Mudanya ve Gemlik birbirine bağlanacak, ayrıca önemli bir by-pass yolu olacak.

Sahil Yolu’nda ilk etap çalışmaları geçen yıl Gemlik EngürücükKurşunlu arasında yapılmıştı.

Şimdi de…

Kurşunlu geçişinde yol çalışmaları başladı. Sonraki etap ise Kurşunlu-Altıntaş olarak belirlendi. Sahil Yolu’nun güzergahı buradan içeri dönüp Göynüklü’den Tepederbent’e ulaşacak.

O nokta…

Mudanya’nın güneyinden geçecek çevre yolunun da başlangıcı olacak.


Çavuşoğlu ve Büyükataman ‘Bursa için birlikte hareket’ kararı aldılar

 

Biri… AK Parti Bursa Milletvekili olması yanında TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı. Geçmiş dönem de Başbakan Yardımcısı olarak hükümette görev aldı.

Diğeri…

MHP Bursa Milletvekili ve aynı zamanda MHP Genel Sekreteri.

Cumhur İttifakı’nın iki ortağı olmakla birlikte iki eski dost olarak hem siyaset yapıyorlar, hem de kendi partilerindeki siyasi otorite konumları nedeniyle, bazı konuları birlikte ele alıp gözden geçiriyorlar.

Bunun için de zaman zaman bir araya geliyorlar.

Örneğin…

4 Şubat 2020 günü bu sütunlardan duyurduğumuz görüşmelerinde hızlı tren ve Bursa’nın trafiğini ele almışlardı.

Dün de…

Çavuşoğlu’nu TBMM’deki makamında gerçekleşen görüşmede Çavuşoğlu ve Büyükataman yine “A’dan Z’ye Bursa’nın her meselesini” ele alıp konuştular, kapsamlı bir değerlendirme yaptılar.

Görüşmenin sonunda…

“Bursa’nın daha fazla hizmet alması için ne gerekiyorsa birlikte yapma kararı” aldılar.


Türkiye’de pandemi soruşturması açılan tek isim

 

Prof. Dr. Kayıhan Pala toplum sağlığı alanındaki araştırmalarıyla bilinen bir bilim adamı. Pandemi sürecinde de pek çok yaygın televizyon kanalındaki değerlendirmeleriyle toplumu bilinçlendirdi.

Ancak…

Bursa’daki bir röportajında vaka sayılarına ilişkin kuşku sergileyip izlenen politikayı eleştirince hakkında soruşturma açıldı. Öğretim üyesi olduğu Uludağ Üniversitesi’nin soruşturması nasıl sonuçlanır bilinmez; ama Kayıhan Hoca pandemiden soruşturma açılan ilk ve tek isim oldu.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X