Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

40 ülkeden 800 çocuk geliyor, Bursa dünya vitrinine çıkıyor

Hiç kuşkusuz, dünyanın en büyük çocuk şenliği olarak tanınıyor… Üstelik, Büyük Millet Meclisi’nin açılması nedeniyle Atatürk’ün çocuklara armağan etmesi en önemli özelliği.

İşte…

Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle TRT’nin 1979 yılında başlattığı mükemmel bir organizasyon var.

39 yıldır…

23 Nisan haftası TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği olarak dünya çocuklarının da katılımıyla kutlanıyor. Geçen sürede 150 civarında ülkeden toplam 30 binin üstünde çocuk katıldı.

İlk yıllarında…

Şenlik yalnızca Ankara’da kutlanıyordu. Sonra Anadolu’nun değişik kentleri ev sahipliği yaptı. Bursa da bu kapsamda 2011 yılında ev sahibi oldu.

Bu yıl…

Dünyanın en büyük çocuk şenliğinin 40. yılı olduğu için, TRT’ye başvuran çok sayıda İl bu anlamlı etkinliğin ev sahibi olmak istedi.

Ne var ki…

Tam karar aşamasında devreye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu girdi ve 14-30 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin adresinin Bursa olmasını sağladı.

Konuşmamızda…

Mutluluğu sesine yansıyordu.

“Tarihi geçmişiyle Osmanlı’ya başkentlik yapan yeşil Bursa, dünyanın dört bir yanından gelecek çocuklara ev sahipliği yaparak dünya vitrinine çıkacak” dedi ve şu bilgileri verdi:

“40 ülkeden yaklaşık 800 çocuk Bursa’ya gelecek. Kafilelerle birlikte 150 yabancı lider ve 30 civarında yabancı basın mensubu da Bursa’da olacak.”

Program için hazırlıklara şimdiden başlandığını kaydedip şöyle devam etti:

“Çok görkemli bir Festival Yürüyüşü olacak. Halk konserleriyle birlikte ülkelerden gelen çocuk ekipleri sokak gösterileri yapacaklar, spor ve oyun etkinliklerine katılacaklar.”

Şunu da ekledi:

“14-30 Nisan 2018 tarihleri arasında Bursa’da buluşacak dünya çocukları kent merkezindeki ekinlikler yanında ilçelerdeki programlara katılacaklar. Çevre gezileriyle de Bursa’nın tarihi, kültürel, doğal yerlerini gezecekler.”

Programda…

23 Nisan Gala Gösterisi ve TRT’nin halkoyunları özel Türkiyem gösterisi yanında şenlik pikniği de yer alıyor.

 

40 ülke Bursa’dan yayın yapacak

 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 14-30 Nisan 2018 tarihlerindeki TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ni Bursa’nın dünya vitrinine çıkma şansı görüyor.

Çünkü…

Şenlik süresince dünya televizyonları Bursa’dan yayın yapacaklar. Bunu da Çavuşoğlu şu sözlerle açıkladı:

“EBU ve ABU üyesi 40 ülkenin ulusal kanallarına resmi başvuru yapıp, 12 saat süreli 23 Nisan etkinlik programını yayınlamalarını talep ediyoruz”

Şunu da ekledi:

“TRT Çocuk şenliği verirken, TRT 1 ile TRT’nin Avaz, Spor, Müzik kanalları ve Ankara Radyosu bazı programları Bursa’dan yayınlayacak.”

 

Burulaş’a yeni genel müdür İstanbul’dan: Mehmet Kürşat Çapar

 

Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte başlayan değişim ve yeniden yapılanma sürecinde Büyükşehir’de ilk adımlar geçen hafta atıldı.

Recep Altepe dönemi bürokratlarından Burfaş Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy yeni belediye yönetiminin isteği üzerine istifa ederken, istifayı kabul etmeyen Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy sözleşmesi feshedilerek görevden alındı.

Bu aşamada…

Gümüşsoy’un yerine Kültür A.Ş. Genel Müdürü Furkan Banaz bu dönemde Burfaş Genel Müdürü atanırken, Fidansoy’un yerine İstanbul’dan Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Mehmet Kürşat Çapar geliyor.

Geçen yıl yapılan Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi seçimlerinde başkan adayı olan Çapar halen, endüstriyel haberleşme ve endüstriyel otomasyon sistemleri için teknolojik çözümler üreten AVD firmasının genel müdürü olarak görev yapıyor.

 

İstanbul Yolu Dürdane Tepesi trafiğine köprülü kavşakla çözüm!

 

Gerçi… İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun Bursa’ya kadar olan bölümü açıldı, ama fiyat politikası nedeniyle İstanbul Yolu trafiği azalmadı.

Üstelik…

Bursa ve Gemlik yönlerinden gelen araçların tırmanıp ulaştıkları Dürdane Tepesi’ne bağlanan köy yollarının trafiği arttı.

Bu nedenle, Selçukgazi, Seçköy ve Karabalçık köylerinin yollarıyla, Dürdane Köyü’nden gelen yolun kesiştiği tepede, yoğunluk nedeniyle trafik kazaları oluyor.

Bu soruna…

Karayolları el attı ve karşılıklı 4 köyden gelen yolların Dürdane’deki kesişme noktasına köprülü kavşak yapma kararı aldı.

Ekim ayında ihale edilen kavşağın yapımı yakında başlayacak.

 

Arılarla gelen sağlık: HASVAK sağlık için Bursa’ya umut olacak

 

​Tıpta destekleyici tedavi kapsamında yeni gelişmeler yaşanıyor. Bunlardan biri de arı ürünleriyle tedavi olarak da bilinen apiterapi yöntemi.

İşte…

Son dönemde giderek yaygınlaşan apiretapinin uzman kadrosu, HASVAK’ın davetlisi olarak Bursa’ya geliyorlar.

HASVAK Başkanı Fatma Küçüker ve yönetim kurulu üyesi Gülçin Güleç Uçar, 17 Kasım Cuma akşamı Podyum Davet’te gerçekleştirilecek Sağlık İçin Umut Ol gecesinde Bursa’yı bu yeni destekleyici tedavi yöntemiyle tanıştıracak olmanın heyecanını yaşıyorlar.

Gece için…

Türkiye’deki apiterapi uygulamasının uzmanları akademisyenler de Bursa’ya gelip yeni uygulamayı anlatacaklar. Teması arı ürünleriyle beslenme olan gecenin geliriyle Tıp Fakültesi öğrencilerine burs sağlanacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X