Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

60 yıllık yerli otomobil hasretini bitirecek törene büyük hazırlık!

Aslında… Türkiye’nin yerli otomobil üretme isteği 1961 yılında başladı. Fakat Türk mühendislerin üretip yürüttüğü Devrim adı verilen otomobile benzin konması unutulunca araba yolda kaldı ve proje rafa kalktı.

İşte…

O hasret, 60 yıl sonra, dünyayla rekabet edebilen yerli ve milli otomobille bitiyor. Hem de, yeni nesil teknolojiye sahip, benzin-mazot gibi fosil yakıtlar yerine dünyanın yeni trendi çevreyi kirletmeyen elektrikli bir yerli ve milli otomobili dünyaya tanıtacağız.

O proje…

4 milyon metrekarelik uçsuz bucaksız Gemlik Askeri Hara arazisinin 1 milyon metrekaresinin tahsis edildiği alana yapılacak fabrikanın cumartesi günü temel atma töreniyle fiilen başlayacak.

İşte…

Temel atma törenine ilişkin hazırlıkların yoğun şekilde sürdüğü TOGG arazisinde AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Zafer Işık dün Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel’le birlikte incelemeler yaptılar.

AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Şamil Yiğit’le birlikte biz de, milletvekillerinin hazırlıklara ilişkin incelemelerini ve yetkililerden bilgi alışlarını izledik. En küçük ayrıntıyla bile ilgilendiler.

Gördüğümüz şu:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek yerli ve milli otomobilin temel atma töreni için her şeyden önce yüksek güvenlikli elektronik sistemler kuruluyor.

Alanda…

Cumhurbaşkanı’nı getirecek helikopter için pist hazırlanırken, kurulan çadırda 100 davetlinin katılımına göre düzen oluşturuluyor. O davetlilerin sosyal mesafe kuralına göre nasıl oturacakları bile planlanmış durumda.

Eğer…

Bir son dakika gelişmesi yaşanır da Cumhurbaşkanı Erdoğan alana bizzat gelemez ve töreni videokonferansla gerçekleştirirse, davetli sayısının artabileceği de kulağımıza gelenler arasında.

Yine…

Tören sırasında görüntü yansıtacak, fakat konuşmalar bittiğinde yere inip temel atma alanını gözler önüne serecek elektronik duvar montajı sürüyor.

İş makineleri temel atılacak alandaki çalışmalarında zemini düzlerken, yüzlerce martı da topraktan çıkan rızıkları için alandaki yerlerini almışlar.

Bakan Varank da gelip tören alanını inceledi

 

AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Zafer Işık’ın Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel, AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Şamil Yiğit’le birlikte yerli otomobilin temelinin atılacağı alanda yaptıkları incelemeyi izlerken sürpriz bir ziyaret de kulağımıza çalındı.

Duyduk ki…

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan cumartesi günü tören alanına gelip Bursa Valisi Yakup Canbolat’la birlikte önlem ve hazırlıkları denetlemiş.

Bakan Varank incelemeleri sonrası İstanbul’a hareket etmiş.


İşte tam buradan yerli otomobil fabrikası için yeni bir yol yapılacak

 

Bilgiyi… AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Zafer Işık’ın AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Şamil Yiğit ile birlikte bölgedeki yol ve kavşak projelerini inceleme gezileri sırasında Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel verdi.

Buna göre…

Yeniden yapılan Engürücük-Kurşunlu yolunun 4.4 kilometresi ikişer şeritli bölünmüş yola dönüştürülüyor.

Bununla birlikte…

Engürücük-Kurşunlu yolundaki Kumsaz yakınlarından, yerli otomobil fabrikasına doğrudan ulaşacak 2.9 kilometre uzunluğunda yeni bir yol için de çalışmalara başlandı.

Bu yolu…

“TOGG Yolu” olarak adlandıran Güzel, çok hızlı hareket ettiklerini ve fabrikanın açılışından önce biteceğini söyledi.

Sonra da…

Yolla ilgili bilgi alan milletvekilleri Esgin ve Işık’la birlikte Bölge Müdürü Güzel ve AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Yiğit’in de bulunduğu Engürücük-Kurşunlu arasındaki yolun başlangıç noktasında topluca hatıra fotoğrafı çektik.

Yağmur altında kavşak incelemesi

 

Gemlik merkezden Kumla yönüne giden yolla Gemlik Çevre Yolu’nun birleştiği kavşak uzun süredir trafik açısından sıkıntılıydı.

Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel, kazaların yaşandığı ve ters dönüş nedeniyle riski yüksek olan kavşak için hazırladıkları projeyi AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Zafer Işık’la AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Şamil Yiğit’e yerinde ve yağmur altında anlattı.

Kavşaktaki sorun, Çevre Yolu’ndan gelenlerin dönüşünün yolun altına alınmasıyla çözülecek.


Büyükşehir’in binlerce cilt Bursa kitabı Beştepe Millet Kütüphanesi’nde

 

Bize göre… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifiyle Beştepe’de oluşturulan Millet Kütüphanesi büyük yatırımlar kadar önemli.

Çünkü…

Kitaba yapılan yatırımın değerini ölçebilmek mümkün değil. Özellikle geleceğe miras olarak yayınları saklamak ve insanlığın yararlanmasına sunmak başlı başına kültürel bir yatırım olarak kabul ediliyor.

İşte…

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bünyesinde açılan ve dünyanın büyük kütüphaneleri arasına giren Millet Kütüphanesi’nde artık Bursa’yı anlatan kitaplar ve araştırmalar da var.

Bir anlamda…

Büyükşehir Belediyesi tarafından kent kültürüne katkı amacıyla yayınlanan binlerce cilt kitabın Millet Kütüphanesi’ndeki yerlerini almalarıyla dev kütüphanenin önemli eksiği de giderilmiş oldu.

Böylece…

Büyükşehir yayını olan Bursa konulu araştırma ve kitaplar hem daha geniş bir kitleye açıldı, hem de araştırmacılar için önemli bir kaynak haline geldi.

AK Parti’yi rahatlatan fotoğraf

 

Bir süredir… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın kamuoyu önünde, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı sırasında tartışmalarından doğan spekülasyonlar gündemde.

Geçen hafta…

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman iki başkanı bir araya getirip aralarındaki iletişim kopukluğunu giderecek adımı atmıştı.

Dün de…

AK Parti İl Başkanlığı’nın Tophane’de düzenlediği Ayasofya etkinliğinde Aktaş ve Dündar yan yana fotoğraf verince AK Parti camiası rahatladı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X