Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Acemler’de hastane hazırlığı: Trafiği kilitleyen yere bir tünel, bir de köprü

Köşe Yazısını Dinle

Artık Bursa’nın gerçeği… Acemler bu kentin trafik ölçeri oldu. Orada trafik sıkışsa ya da dursa, kentin her yanını etkiliyor.

O nedenle…

Tüm Büyükşehir Belediye Başkanları önceliği Acemler’e veriyorlar, ama Acemler kentin trafiğinin kilitlenme noktası olmaya devam ediyor.

Geçmişte de öyleydi…

Acemler trafiğinde sinyalizasyon vardı. Kent merkezinden gelip Çekirge’ye dönecek araçlar, ya da Çekirge’den Mudanya-İzmir yönlerine gidecekler kırmızı ışık nedeniyle beklerken trafik Gençosman’a kadar şişerdi.

1995 yılında…

Sadak Gençosman’la birlikte dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdem Saker’a gidip, “Acemler’e yapılacak köprülü kavşakla ana yolda trafiğin kesilmeyeceğini” anlatmıştık.

Çalışmalara…

Saker başladı, Erdoğan Bilenser döneminde yargı kararıyla durdu, Hikmet Şahin ise hızlı bir çalışmayla yargı karar verene kadar bitirdi.

Gelin görün ki…

Bursa’nın sürekli artan araç sayısı trafiğe yansıdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da önceliğini Acemler’i çözmek olarak belirledi.

Üstelik…

Stadyumun karşısında yapımı süren Çekirge Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi bittiğinde, bu noktadaki trafik daha da artacak.O nedenle, hastane açılmadan önlem almak için Büyükşehir iki aşamalı proje hazırladı.

Buna göre…

Hastane ve Hayran Caddesi’nden gelen araçlar yapılacak tünelle Çekirge’den inen Zübeydehanım Caddesi’nin altından geçip Oulu Caddesi’ne ilerleyecek ve Acemler Kavşağı’nı devre dışı bırakarak Sırameşeler Yetiştirme Yurdu önünden ana yola çıkabilecekler.

İkincisi…

Yine Hayran Caddesi ve hastaneden gelen araçlar Timsah Arena yanına yapılacak köprü ile dereyi geçip Mihraplı bölgesine aktarılacak ve Orhaneli Kavşağı’na ulaşmaları sağlanacak.

Kulağımıza…

Acemler’i devre dışı bırakıp rahatlatacak tünel ve köprü projelerini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın çok önemsediği, yakında ihaleye çıkılacağı geldi.

 

Karda atılan tuz yolu da, kaldırımı da bozuyor

Geçen hafta… Bursa son yıllarda unuttuğu ve özlediği kara kavuştu. Fakat kar romantizmin dışında da sonuçlara yol açıyor.

Örneğin…

Araçlar kaymasın diye yollara, insanlar kaymasın diye kaldırımlara atılan tuz; asfaltı ve rögar kapakları çevresini bozuyor. Kaldırımlarda da beton parke taşlar tuzdan zarar görüyorlar.

Görme engellilerin sarı bantları ortadan kalktığı gibi, çukurlar tehlikeli oluyor.

 

Aşılama rakamlarına göre Bursa geride, acaba sistem anlatılamadı mı?

Görünen o ki… Çin’den 6.5 milyon doz daha aşının gelmesi morali yükselttiği gibi, tartışmaları da bitirdi.

Yanı sıra…

Sağlık çalışanlarından sonra geçen haftadan itibaren toplumun aşılanması kademeli olarak başlandı.

İlk uygulama…

90 yaş üstü olarak duyuruldu. Sonra 85 yaş üstü açıklandı. Dün de Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 80 yaş üstünün aşılanmasına başlandığını söyledi.

Bakan…

İstanbul’da binde 15, Ankara’da binde 23, İzmir’de binde 19, Antalya’da binde 17.5 oranında aşı yapıldığını duyurdu.

Bursa’da aşılama oranı binde 13.5 oldu.

Bu da, Bursa’nın aşılamada geri kaldığını gösteriyor ve “Acaba vatandaş randevuyu nereden ve nasıl alacağını bilmiyor mu?” sorusunu akla getiriyor.

Oysa…

Aile Hekimliği, Devlet Hastaneleri ya da özel hastanelerin herhangi birinden randevu alınıp aşı yaptırılabiliyor.

 

Cezayirli ‘gönüllü’ Yasin yardım dağıttı

Hafta sonu Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Özcan Susmaz önderliğinde yönetim kurulu üyeleri ve Kızılay Gönüllüleri kısıtlama nedeniyle evlerinde kalan ve yardıma ihtiyaç duyanların kapılarını çaldılar.

Bu çalışmada…

Üniversite okumak için Bursa’ya gelen Cezayirli Yasin’in çabası herkesin ilgisini çekti ve takdirini gördü. İyilik gerçekten bulaşıcı.

 

Faruk Çelik’ten toplumsal moral paylaşımı: Ülkede güzel şeyler de oluyor

Kim ne derse desin… Son dönem Bursa siyasetinin ülke genelinde en bilinen ve dolayısıyla en etkili ismi denildiğinde akla Faruk Çelik geliyor.

Yıldırım’dan başlayan siyaset yolculuğunda Bursa siyasetinin güçlü ismi oldu, Ankara’da kurduğu ilişkilerle güçlü siyasetçiler arasına girdi.

Hükümette…

En uzun süre görev yapan bakan olan Çelik, aktif siyasette olmasa da toplumsal konularda yorumları ve mesajlarıyla yol gösterici oluyor.

Nitekim…

Dün de toplumsal uyarı kapsamındaki mesajıyla birlikte topluma moral de verdi.

Dedi ki:

“Covid aşısı başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Yeni aşılarımız da geldi. Esnafa desteğe devam ediliyor. İlk milli tasarım fırkateynimiz denize indi. Ford-Tofaş yeni model üretiyor. İTÜ-ASELSAN uydusu uzayda. Beyler; ülkemizde güzel şeyler de oluyor. Yeter ki görmek isteyelim.”

 

Dr. Yorulmaz, ‘batmayan bayrak’ TİKA’da hızlı başladı

O Bursalı bir hemşerimiz… Kızılay Genel Başkan Yardımcısı olarak Dr. Naci Yorulmaz yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerine yardım götürüyordu.

Bu kez…

Cumhurbaşkanı Kararnamesi’yle kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’na başkan yardımcısı atandı.

İlk mesajını da verdi:

“Meksika’dan Bangladeş’e, Myanmar’dan Pakistan’a, Filipinler’den Kolombiya’ya üzerinde güneş batmayan bayrak kurumumuz TİKA’da ilk bölge toplantılarımızı yaptık.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X