Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Aday adayı olmadan aday oldu: Kestel CHP’de ilçe de, aday da heyecan da yeni

Köşe Yazısını Dinle

İlk sürpriz… 26 Ocak Cuma gecesi Parti Meclisi’nin Kestel Adayı olarak Cevat Asa’yı açıklamasıyla yaşandı. Ertesi gün, CHP Kestel İlçe Başkanı Kadir Ayas, yönetimi Kadın ve Gençlik kolları topluca istifa etti.

Kritik süreçte…

Kestel’de CHP İlçe Başkanlığı 10 gün kapalı kaldıktan sonra Taner Hoş başkanlığında yeni yönetim oluşturuldu.

Taner Hoş’u…

2010 yılında Sezgin Tıkıl’ın İl Gençlik Kolları Başkanı olduğu yönetimde Başkan Yardımcısı olarak tanıyoruz. Hızla yönetimini oluşturdu, Kadın ve Gençlik kollarını kurdu, Sandık Kurulları’nı hazırladı.

Bu arada…

14 yıl önce yardımcılığını yaptığı Sezgin Tıkıl’ı da, SKM Koordinatörü yaptı.

Derken…

Salı sabahı 04.30’da tamamlanan CHP Parti Meclisi toplantısında, Cevat Asa’nın adaylığı geri çekildi, aday adayı olmayan Akan Ayaz’a karar verildi. Saat 11.00 gibi İlçe Başkanı Hoş’la CHP İl Başkanlığı’na giden Ayaz hem üye oldu, hem aday olduktan sonra adaylık başvurusu yaptı.

Aslında…

Kestel Kaymakamlığı’nda 32 yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü olarak görev yaparken 11 Kaymakamla çalışan Akan Ayaz ilçe halkına yabancı değil.

Kestel’i iyi biliyor, Kestel halkını yakından tanıyor. En önemli avantajı ise, ne yapılması gerektiğini iyi bilmesi.

Nitekim…

CHP Kestel İlçe Başkanı Taner Hoş, İlçe Kadın Kolu Başkanı Aysel Akyar ve SKM Koordinatörü Sezgin Tıkıl’la birlikte ziyarete gelen CHP Kestel Adayı Akan Ayaz görevinin getirdiği özelliğini şöyle seslendirdi:

Kestel’in hafızasıyım. Sorunları da, nasıl çözüleceğini de biliyorum. Makamımız sokaklar, tarlalar, bağlar, bahçeler olacak. Çözüm odaklı çalışacağım, yaşamı kolaylaştıracağım.”

Eksiklere örnekler verdi:

Kestel’in gururu fidancıların sergi salonu yok. Kestel’de AVM yok. İlçe halkımızla bütünleşip elbirliğiyle tüm sorunları çözeceğiz.”

Sloganı da şu:

Kestel için söyleyecek sözümüz de, değiştirecek gücümüz de var.”

 

CHP Bursa’da yeniden aday değiştirir mi?

Aday belirlemede… İktidar partisinde 1 ilçe istifa etti, 2 belediye başkanı parti değiştirdi, 1 aday adayı bağımsız oldu. Ana muhalefet partisinde de 1 ilçe görevden alındı, 1 ilçe istifa edince aday değişti.

Sabah…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 3 ilçe için yetki aldığı söylentisi yayıldı. Sonra CHP Nilüfer Adayı Şadi Özdemir’le ilgili spekülasyonlar yayıldı.

Aday değişikliği değil, ama Genel Merkez avukatlarının raporu bekleniyor.

 

Adem Vural Nilüfer Başkan Yardımcılığı’nı, Dilek Durak siyaseti bıraktı

Bir dönem… SSK’da işi olanlar önce Adem Vural’a giderdi. Bursa futboluna hakem olarak hizmet etti. BUSKİ’de toplumsal projeler yaptı. Son dönem Nilüfer’de Belediye Başkan Yardımcısı’ydı.

Bu seçimde…

CHP Osmangazi Aday Adayı oldu. 3 aya yakın süre sahada çok çalıştı, ama aday olamadı.

O da…

Turgay Erdem’e benzer mesajla “Nilüfer Belediye Başkan Yardımcılığı görev süremin sonuna geldim, koltuğumu göreve gelecek arkadaşlarıma devretmek üzere boşalttım” dedi.

Bu arada…

AK Parti Nilüfer’de tanıdığımız, DEVA’da Mudanya İlçe Başkanı ve İYİ Parti’de milletvekili adayı olan Dilek Durak yaz aylarından beri İYİ Parti Mudanya adaylığına hazırlanıyordu.

İYİ Parti farklı tercih yapınca, “Bundan sonraki süreçte uluslararası sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarını genişletmek için siyasete son verdiğini” duyurdu.

 

Adaylık kolay değil: Kestel pazarında hamsi ayıkladı

Bu seçim… Aday belirleme süreci tüm partiler için, geçmişteki seçimlere göre çok uzadı ve bu da hem partileri, hem aday adaylarını yıprattı.

O nedenle…

Sahaya geç çıkan adaylar FARKLI etkinliklerle vatandaşa ulaşmaya çalışıyorlar.

Propaganda sürecinin en renkli isimlerinden biri olacağı izlenimi veren Zafer Partisi Büyükşehir Adayı Bayram Kazancı vatandaşlarla buluşmak için gittiği Kestel Pazarı’nda, hamsi ayıkladı.

 

Cumhurbaşkanı heyetinde Burkay da vardı: Bursa-Mısır ticaret köprüsü

Bursa’nın… Tekstil ve konfeksiyonda yüz akı olan, dünya devi spor markalarına üretim yapan Yeşim’in yıllardır Mısır’da fabrikası var. Hatta geçen hafta Mısır Devlet Başkanı Sisi fabrikayı ziyaret etti.

Bu süreçte…

Mısır’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beraberindeki heyette Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da vardı.

Dahası…

Siyasi ve diplomatik konuların yanı sıra; iki ülke ekonomik ilişkilerini ilgilendiren temaslarda, Bursa’dan Mısır’a ticaret köprüsü için girişimlerde bulundu.

Örneğin…

Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Amir Saleh’le görüştü. Yine, Mısır Yatırım ve Serbest Bölgeler Genel Otoritesi Başkanı Hossam Heiba ile bir araya geldi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Mısır Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Ahmed Al-Wakil görüşmesine katıldı.

 

Bursa Ekonomi Zirvesi ertelendi

Hedef… Türkiye’nin ekonomisinin konuşulacağı geniş katılımcı kapsamlı bir ekonomi zirvesini Bursa’da toplamaktı. Bu yönde, 24-25 Şubat tarihlerinde zirvenin toplanması için hazırlıklara da başlandı.

Ne var ki…

Bursa Ekonomi Zirvesi için çalışan ekipte yer alan Doç. Dr. Yüksel Okşak, etkinliğin nisan ya da mayıs ayına ertelendiğini duyururken, “Ekonominin kalbi Bursa’da atacak” mesajı verdi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X