Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Adaylarda noktayı Cumhurbaşkanı koyacak: AK Parti her sürprize açık

Köşe Yazısını Dinle

Önce… AK Parti Genel Merkezi, belediye başkanları için performans araştırması yaptırdı. Bunu, “Kimi istersiniz” araştırması izledi. Sonra da vatandaşa belediye başkanı görmek istediği kişi soruldu.

O süreçte…

AK Parti’nin kurulduğu günden beri uyguladığı temayül yoklaması yapıldı. Sonuçlarını kimse bilemese de, teşkilata tercihleri soruldu.

Bir yandan da…

Kentlerde kimi sivil toplum örgütü başkanlarının, iş dünyası temsilcilerinin, esnaf liderlerinin, sendikacıların görüşleri alındı.

Son anket çalışması da bu hafta başında yapıldı ve ilk sonuçlar masaya kondu.

Sıra da…

24 Aralık Pazar günü için kiralanan İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde Büyükşehir adayların açıklanmasına geldi.

Eğer…

Son dakika sürprizi olmazsa, Büyükşehir Belediye Başkanları’ndan devam edeceğini, etmeyenlerin yerine aday gösterilecekleri hep birlikte göreceğiz.

İşte…

Bu geri sayım başlamışken, AK Parti Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez bu seçimde yeni bir yöntem devreye soktu.

İl teşkilatları Ankara’ya çağırılıyor, Cumhurbaşkanı’nın önünde soruluyor.

İlk olarak…

Adana ve İzmir illerindeki Büyükşehir adaylarının belirlenmesinde uygulanan yeni yöntem Bursa için de uygulandı ve AK Parti Bursa teşkilatı Ankara’ya çağırıldı.

Yazımızı hazırladığımız sırada Bursa’ya özel temayül başlamamıştı. O nedenle Cumhurbaşkanı’nın İzmir ve Adana’daki gibi masaya oturup oturmadığını bilemiyoruz.

Temayül için…

AK Parti İl Başkanı ile ilçe başkanları, kadın ve gençlik il-ilçe başkanlarıyla Büyükşehir ve belediyle başkanları Ankara’ya gittiler.

Toplantı öncesi…

Ankara’daki dostumuz, “AK Parti her türlü sürprize açık” deyip ekledi:

“Hiç adı geçmeyen isimleri aday olarak görürseniz şaşırmayın. Masada eski milletvekilleri de var, şu an bir başka ilin milletvekili de. Seçimi en net kazanacak aday araştırılıyor.”

 

Yeniden Refah Bursa’da aday çıkaracak mı?

Bir yandan… AK Parti Genel Merkezi’nin aday çalışması izlenirken, AK Parti Bursa teşkilatında merak edilen bir konu daha var.

O da…

14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleyen Yeniden Refah Partisi’nin Bursa’da aday çıkarıp çıkarmayacağı.

AK Parti kadroları, Yeniden Refah’ın Büyükşehir’de aday çıkarması halinde oyların bölüneceğini düşündükleri için Ankara’dan gelecek haberi merak ediyorlar.

 

Adem Vural’ın hayali: Atatürk Stadı’nı yeniden yerinde yapmak

Bursa’ya… 30 yıl SSK’da hizmet etti, neredeyse sorununu çözmediği kimse kalmadı. BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı olarak Bursa’da Su Çeşmeden İçilir kampanyası yaptı, BUSKİ slogan yarışmasına 10 bin katılım oldu.

Son 5 yıl Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı olarak sorun çözen kimliğiyle vatandaşın karşısına çıkarken belediyeciliği de öğrendi.

Adem Vural’la…

CHP Osmangazi Aday Adayı olarak ziyaretinde, Olay İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ın odasında sohbet ettik.

Gördüğü ilgiden memnun. Orhan Güney’in sorusuyla hayalini açıkladı:

“Atatürk Stadı’nı yeniden yerinde yapmak istiyoruz.”

20’ye yakın Osmangazi projesi var, ama önceliği deprem:

“Yapı stoklarını gözden geçirip zayıf olanları yenileyeceğiz. Bunun için kurduğumuz komisyon hazırlık yapıyor.”

Özel okulu olmayan Osmangazi’de mahallelere anaokulu ve kreş vaat etti.

 

İYİ Parti Bursa’dan Akşener’e destek mesajı

Son günlerde… İYİ Parti’de bir yandan istifalar yaşanıyor, bir yandan disiplin süreçleri işletiliyor.

Böyle bir süreçte…

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu önce, ocak ayının ilk haftası olarak duyurduğumuz Akşener’in Bursa programının 5 Ocak’ta gerçekleşeceğini açıkladı.

Sonra da…

“Sayın Genel Başkanımız sizin olduğunuz tüm savaşlarda teşkilatlar olarak tam kadro yanınızdayız” mesajı yayınladı.

 

Türkiye’nin 100 İnci’si arasında Bursa’dan 3 kadın profesör de yer aldı

Projeyi… Kısa adı TÜRKKAB olan Türk Kadın Akademisyenler Birliği hazırladı. Cumhuriyetin 100. Yılında 100 İnci Kalem adıyla düzenlenen program da İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleşti.

O programda…

Kamuoyuna duyurulan 100 İnci Kalem adlı kitapta, Bursa’dan 3 kadın akademisyen, daha açık ifadeyle Bursa’dan 3 kadın profesör yer aldı.

İlki…

Hemşirelik alanında Türkiye’nin ilk kadın profesörü olan Bursa doğumlu Prof. Dr. Eren Kum. Ayrıca sosyal psikoloji alanında Türkiye’nin ilk kadın profesörü olarak Bursa’nın bir dönemine imza atan eğitim duayenleri İhsan ve Süreyya Çizakça çiftinin kızları Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı yer aldı.

Bir de…

Spor Bilimleri ve Beden Eğitim alanında Türkiye’nin ilk kadın profesörü olan aile dostumuz, 47 yıllık arkadaşımız Dr. Murat Kuter’in eşi  Prof. Dr. Füsun Kuter var.

 

Borusan Gemlik’ten Amerika’ya mı taşınıyor?

Ekonomi yayıncısı… Bloomberg’de yer alan haberle gözler bir anda Gemlik’e çevirdi

Habere göre…

Gemlik’te büyük çaplı boru üretimi yapan Borusan, üretim ve tesislerini Amerika’ya taşıma kararı aldı, Gemlik’te sahip olduğu arazinin de satış seçeneği var.

Buna karşın…

Gemlik yerleşkesinde 4 tesisi olan Borusan’ın spiral üretimini Amerika’ya kaydırma kararı aldığı yorumları geldi. Gelişmeler Gemlik’i tedirgin etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X