Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti 5 ilçede kongreleri yapıyor, diğerlerini soruyor!

Gerçi… AK Parti bugüne kadar kongre dönemlerinde ve seçim süreçlerinde ciddi boyutta değişimler yaşadı. Fakat, bu kez farklı bir değişim söz konusu.

Değişimin en önemli farkıysa sürprizlere açık olmasından kaynaklanıyor.

Sürprizler…

Kamuoyuna yansıyan ve beklentiye dönüşen görevlendirme beklentisinin aksine Ayhan Salman’ın İl Başkanı olmasıyla başladı ve yönetimine yansıdı.

Hatta…

Yönetim kurulunu oluşturmak için yapılan görüşmelerde bile kendini gösterdi.

O bakımdan…

Şimdi de ilçe kongreleri sürecinde sürprizlere hazır olmak gerekiyor.

Nitekim…

İlk sürpriz önümüzdeki hafta 5 ilçede kongre yapılması kararıyla ortaya çıktı.

Buna göre…

13 Ekim Cuma günü ilk kongre Keles’te yapılacak. 14 Ekim Cumartesi günüyse Orhangazi ve Yenişehir ilçelerinin kongreleri yapılacak. Ertesi gün, yani 15 Ekim Pazar günü de Mudanya ve Gürsu kongreleri var.

Buna karşın…

Diğer 12 ilçede kamuoyuyla görüşmeler sürüyor.

Çünkü…

Bazı ilçelere bizzat Bursa İl Koordinatörü Muhammed Balta gidip kanaat önderleri ve karşılaştığı vatandaşlara ilçe yönetiminin performansını soruyor.

Bazı ilçelere de İl’den Yerel Yönetim ve Seçim İşleri başkanları gidip aynı yöntemle vatandaşa görüş soruyorlar.

Bazı ilçelerde de İl Yürütme Kurulu üyeleri halkın nabzını yokluyorlar.

Bu noktada…

Yalnızca 5 ilçeye kongre tarihi verilmesi, diğerlerinde halkın görüşünün alınması ve yönetimlerin sorgulanması çalışmalarının sürmesi dikkat çekici.

O nedenle…

Keles, Orhangazi, Yenişehir, Mudanya ve Gürsu’da kongrelere mevcut ilçe başkanları ile girileceği, yani başkanların değişmeyeceği yorumu yapılıyor.

Çünkü…

İlk kongreye 10 günden daha kısa süre kaldı. Yeni başkan adayı bulup yeni yönetim kurulu hazırlamak için zaman çok daraldı.

Yine de…

Bu süreçte yaşananlar biraz temkinli olmayı gerektirdiği için “son dakikaya kadar bir sürpriz olmazsa AK Parti 5 ilçede mevcut ilçe başkanlarıyla yola devam edecek” demek galiba daha doğru olacak.

4 milletvekili, 2 belediye başkanıyla yönetim 

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın önceki akşam haftalık İl Yönetim Kurulu toplantısında konukları vardı.

Gece sosyal medyada Bursa milletvekilleri İsmail Aydın, Zekeriya Birkan, Osman Mesten, Müfit Aydın, eski milletvekili Mustafa Öztürk’le Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yönetim toplantısına katıldıklarını görünce meraklandık.

Ancak…

Milletvekilleriyle belediye başkanlarının yeni yönetime hayırlı olsun demek için geldikleri ve tesadüfi buluşma olduğu söylendi.

Altepe’nin “söylentiyle” mücadelesi: Şahsıma algı operasyonu!

Haber… Önceki akşam Kanal D televizyonunun ana haber bülteninden yayıldı. Haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aralarında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de bulunduğu bazı belediyle başkanlarının istifalarını istediğini iddia ediyordu.

Bazen…

Söylentinin hızı ışık hızını bile geçer. Önceki akşam da öyle oldu ve Bursa’da bir anda Altepe’nin istifasının istendiği konuşulmaya başlandı.

Bunun üzerine…

Olay’a açıklama yaparak iddianın doğru olmadığını söyleyen Altepe, sosyal medyadan da imzasıyla iki cümlelik açıklama yayınlama gereği duydu:

Bazı basın-yayın organlarında Sayın Cumhurbaşkanımızın istifamı istediği yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu tür haberler şahsıma yönelik algı oluşturmak için yapılan maksatlı ve yalan haberlerdir.

Doğrusu istenirse…

Söylentilerle mücadele etmek hiç de kolay değil. Nitekim, televizyon haberi duyulduktan sonra sosyal medyada müthiş bir çalkalanma olurken, AK Partili bilinen bazı isimlerin sergiledikleri sevinç de dikkatlerden kaçmadı.

Altepe için asıl sıkıntı da bu olsa gerek.
 

Son yılların en büyük toplu sözleşmesi için Türk Metal iddialı

 

2 yıl önce hak arama mücadelesiyle başlayıp metal dalgaya dönüşen işçi eylemlerinin ardından metal sektöründe yeni bir toplu iş sözleşmesi başlıyor.

Sektörde…

Tofaş, Oyak Renault, Robert Bosch gibi büyük kuruluşlar var.

O bakımdan…

Çalışanları temsil eden Türk Metal Sendikası ile işverenleri temsil eden MESS arasındaki görüşmeler bugüne kadar hep kıran kırana geçti.

Ama…

2015’te yaşananların ardından 5 Ekim Perşembe günü taraflar Türkiye’de son yılların en büyük toplu iş sözleşmesi için masaya oturacaklar.

Sözleşmenin büyüklüğü rakamlara da yansıyor.

Çünkü…

Türkiye genelinde 140 fabrikada 117 bin, Bursa’da ise 75 fabrikada 29 bin işçiyi ilgilendiriyor. 48 bini Bursa’da olmak üzere Türkiye genelinde 210 bin üyesi olan Türk Metal, diğer işkollarına örnek olacak bir sözleşme için masaya oturduklarını biliyorlar.

Nitekim…

Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Recep Tan, Emek Şube Başkanı Nizamettin Bilik, Tofaş Şube Başkanı Şakir Çan, Osmangazi Şube Başkanı Mesut Erdem ve Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz ile görüşmeler öncesi sohbet ederken ilk 6 ay için yüzde 38.28 zam isteyeceklerini, ortalama ücret taleplerinin de yüzde 13.98 olduğunu öğrendik.

Bu rakamı…

Türk Metal, üyeleri arasındaki anketlerle belirlediği beklentiler üzerine ayrıntılı bir çalışmayla belirlemiş.

Hele…

Düşük ücretliler için yukarı çekme formülü çok etkileyici geldi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X