Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti Bursa’ya dışarıdan aday getirmekte neden bu kadar ısrarlı?

Köşe Yazısını Dinle

AK Parti, katıldığı ilk seçim olan 2002 seçimi ve sonrasında 2007 seçiminde aday listelerini yalnızca Bursa’dan isimlerle oluşturdu. 2011 seçimleriyle siyasi literatüre ilk kez rotasyon tanımını kazandırdı.

O seçim…

Bursa’nın siyasetçisi Faruk Çelik rotasyonla Şanlıurfa’ya gitti, Başbakan Yardımcılığı ve TBMM Başkanlığı yapan Bülent Arınç geldi. Fakat siyasi mesaisini Bursa’ya harcayamadığı için, kendine yakın çevre edinip onların sözleriyle hareket etti.

O süreç de, Faruk Çelik’in yaptıklarını ve kararlarını değiştirmekle geçti.

Ardından…

2015 seçimlerinde İstanbul’dan Mehmet Müezzinoğlu geldi. Bir şeyleri değiştirmek yerine, Sağlık Bakanı olarak Bursa’ya yatırım kazandırdı.

Son olarak…

Kasım 2015 ve 2018 seçimlerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala geldi.

Açıkça söylemek gerekirse…

Başbakanlık Müsteşarlığı yapan, İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Efkan Ala’nın Ankara’da açamayacağı kapı, çözemeyeceği sorun yok, ama Bursa’ya ayıracak zamanı olmadı, tarzı gereği teşkilat ve kent sorunları cazip gelmedi.

Oysa…

Efkan Ala gibi çok güçlü devlet adamından Bursa daha fazla yararlanmalıydı.

Önümüzde…

14 Mayıs 2023 seçimi var. Ankara’dan, AK Parti karar vericilerinin yine bir kontenjan adayı gönderecekleri haberleri geliyor.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sonra da Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu adları gündeme geldi.

Şimdi de…

Geçen dönem AK Parti Artvin Milletvekili olarak TBMM’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İsrafil Kışla adını duyuyoruz.

Hatta…

Kışla’Bursa’ya göndermeyi düşünenlerin Faruk Çelik için yine rotasyona hazırlandıkları ve doğduğu kent Artvin’i planladıkları kulağımıza geliyor.

Şaşırdığımız da şu:

Bu seçim bir oya ihtiyaç duyan AK Parti neden Bursa’nın kendi siyasetçileri dururken hiç yararı olmayacak isimlerde ısrar ediyor?

Tamam…

Bursa sessiz, ama artık hiçbir yer cepte değil.

 

Mülakatta Bursa’dan 1 komisyon başkanı, 2 de üye

AK Parti… Hep tartışılan temayülü cumartesi yaptı, ikinci aşama mülakat da Ankara’da başladı.

Bursa’nın 210 adayı, Belgin Uygur başkanlığında Cüneyt Yüksel, Resul Kurt, Fatma Ataseven, Nur Çümen Aşçı’yla görüşüyorlar.

Ayrıca…

Efkan Ala’ya 3. Komisyon Başkanı görevi verildi. Emine Yavuz Gözgeç adı 1. Komisyon’da, MKYK Üyesi Ayhan Salman da 10. Komisyon’da yer aldı.

Bursa mülakatına girecek ekipten Cüneyt Yüksel aynı zamanda Efkan Ala’nın yardımcısı.

 

Organize Sanayi Kavşağı’nın eksik kalan dönüşü 16 yıl sonra yapıldı

Tarih 10 Eylül 2017… Bursalıların daha çok Filament Kavşağı olarak andıkları Organize Sanayi Köprülü Kavşağı ile ilgili gelişmeyi aktardık.

O yazıda…

Bursa yönünden gelip Organize Sanayi Bölgesi ya da Ata Bulvarı’na gidecek araçlarla, Organize Sanayi Bölgesi’ne iniş ve Bursa yönüne dönüş luplarının ilk inşaat sırasında yapıldığını, Ata Bulvarı’ndan gelen araçların Mudanya Yolu’na dönebildiklerini anımsatıp şunu duyurmuşuz:

Mudanya Yolu’ndan gelip Hamitler tarafına gidecek ya da U dönüşü yapacak araçların kullanacağı lup yapılmamıştı. Kavşağın 10 yıllık eksik lupu tamamlanıyor.

O süreçte…

Büyükşehir Belediyesi’nde görev değişikliği olunca bazı projeler aksadı, OSB Kavşağı eksik dönüşü de bunlar arasında kaldı.

Şimdi…

O dönüş lupunun tamamlandığını BüyükşehirBelediye Başkanı Alinur Aktaş duyurdu. Çok da güzel çalışma olmuş.

 

Bu köprü Ankara Yolu’nun yükünü alacak

1994-2020 arası… Olay Gazetesi binası Gürsu Kavşağı’nda olduğu için her gün Ankara Yolu’nu gidip geldik. O nedenle, trafiğin artışını günü gününe gözlemledik.

Özellikle…

Arabayatağı’ndan başlayıp  Kestel çıkışına kadar bölgede trafiği rahatlatacak, Ankara Yolu’nun yükünü alacak Otosansit-Değirmenönü köprüsünün bitmek üzere olduğunu Yıldırım Belediye Başkanı OktayYılmaz duyurunca sevindik.

Önemli bir adım oldu.

 

Onun hedefinde Gürsu’yu her yönüyle tarım merkezi haline getirmek var

Tanıyanları… Halit Şefikoğlu için “gönül insanı” sıfatını kullanırlar, “halkın adamı” derler.

2014 ve 2019 yerel seçiminde AK Parti’den Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı oldu, 2018 genel seçiminde 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı’ydı.

Bursaspor’da görev yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nde Tarım A.Ş. ve Burkent’te görev aldı.. 35 yıldır da tarım danışmanlığı yapıyor.

İkinci kez…

AK Parti’ye Bursa 1. Bölge’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. Ziyaretinde de şunu söyledi:

“Tarım A.Ş.’de Gürsu için çok özel proje hazırlamıştık. Milletvekili olursam, en büyük hedefim Gürsu’yu her yönüyle tarım merkezi haline getirmek.”

Düşüncesi şu:

“Depolamasıyla, paketlemesiyle, ihracat laboratuvarıyla tam bir tarım merkezi olmak Gürsu’ya çok yakışır. Laboratuvar aynı zamanda bölgemize hizmet eder.”

 

Milletvekilinin arkasındaki güçtü, şimdi kendisi aday

2011’de … MHP Bursa Milletvekili seçilen Necati Özensoy’un arkasındaki en büyük güç eşi Sermin Can Özensoy’du.

Kuruluşundan beri İYİ Parti’de olan ve Genel Merkez’de görevler alan Sermin Can Özensoy siyasetteki birikim ve deneyimlerini milletvekili olarak Bursa’ya hizmete dönüştürebilmek için İYİ Parti’den aday adayı oldu.

Adaylığı açıklarken yanında eşi MHP Bursa eski Milletvekili Necati Özensoy vardı.

15 adet yorum var

15 adet yorum var

  1. İsrafil KIŞLA Artvin’lilerin sevdiği değer verdiği bir büyüğümüzdür.
    Bursa’da Artvin/Batum/Ahıska kökenli insanların sayısı da malumunuzdur. Bu nedenle İsrafil KIŞLA ağabey Bursa’dan aday olursa Kayıp değil Kazanç olur farklı siyasi görüşteki Artvin’lilerin de İsrafil KIŞLA beye oy vereceği de bir gerçektir.

  2. Halit Şefikoğlu kardeşimiz sadece halkın adamı ve gönül adamı değil toprağın adamıdır.
    Karşılıksız seven ve paylaşan adam gibi adamdır. Bursa halkı bilsin ki Bursa’ nin kaderi toprağının bereketi ve onu modern tarım yöntemleri ile yeşil Bursa nin ekolojik ve tarihi dokusuna zarar vermeden 170 milyar euro tarım ihracatından gelir sağlayan Hollanda örneğini düşünerek Bursa toprağın adamı Halit Şefikoğluna neden şans vermesin.
    Allah yardımcısı olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X