Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti formülü buldu: 3+2 adaya Ankara daveti

Gelişmeyi… “AK Parti çalkalanıyor: Matlı ile Cumhurbaşkanı ne konuştular?” başlığıyla 3 Ağustos günü duyurduk.

Yazıda…

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuoğlu’na kutlama ziyareti yapan Bursa eski Milletvekili Önder Matlı dönüş yoluna çıkmışken, Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen davetle aracının yönünü Beştepe’ye çevirdiğini aktardık.

1 saati aşan görüşmeden sonra “Görev teklif edildi mi?” sorumuza Matlı şu cevabı vermişti:

“Benim bir talebim yok, fakat teşkilatlarda görev verildiğinde kayıtsız kalmak da mümkün değil. Eğer ‘Bize lazımsın’ derlerse, o zaman bakarız.”

İşte…

Beştepe’deki sürpriz buluşmayı duyurduğumuz yazının üzerinden 16 gün geçti. O süre içinde İl Başkanı Cemalettin Torun önce “kongrede aday olmayıp bırakacağını” açıkladı, sonra da Ankara’ya gidip istifasını verdi.

Yanı sıra…

AK Parti’nin 2 koordinatörünün hafta sonu Bursa’da yaptıkları “İl Başkanı kim olmalı?” konulu temayülden de Önder Matlı, Dr. Mustafa Esgin ve Necati Polat ağırlıklı olarak çıktılar.

Gerçi…

Torun’un istifasından sonra atamanın bu hafta yapılması bekleniyordu, ama Ankara’dan gelen haberlere bakılırsa AK Parti Genel Merkezi yeni il başkanını belirlerken parti içi prosedürü izleyecek.

Buna göre…

Daha önce de olduğu gibi, temayülde öne çıkan 3 aday pazartesi ya da salı günü görüşme için Ankara’ya davet edilecek.

Ancak…

Ankara’dan, AK Parti Genel Merkezi’nin bu kez 3+2 formülü uygulayacağı ve temayülden çıkan 3 adayın yanında 2 özel davet yapacağı haberleri geliyor.

Özel davet alacaklardan biri olarak Mehmet Tunçak görülüyor.

Kurucu yönetimde görev alıp Şevket Orhan’dan sonra il başkanlığı yapan, İl Genel Meclisi’nin seçilmiş ilk başkanı olan, 2007’de milletvekili seçilen, halen de AK Parti Genel Merkezi’nde Siyasi İşler Başkan Yardımcısı olan Tunçak sürecin sürprizi.

İkinci davetinse Ahmet Kılıç’a gelmesi bekleniyor.

Kurucu Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı olan, sonra Gençlik Kolları İl Başkanlığı ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı yapan, geçen dönem de yedek listeden gelip AK Parti MKYK’ya giren Kılıç’ın adının temayül görüşmelerinde dikkat çektiği konuşuluyor.

Bakalım…

Süre uzadıkça daha ne gibi sürprizler gündeme gelecek?

 

Tunçak: Şartlarım uymuyor, ama…

 

Telefon sürekli meşgul çaldığı için Mehmet Tunçak’a ulaşmak kolay olmadı. Görüşebildiğimizde “2 gündür telefon hiç susmuyor” dedi ve şunu söyledi:

“Koordinatör arkadaşımız arayıp düşüncemi sordu. Görev verilirse elbette başımın üstüne, bize kabul etmek düşer, ama beni ne kadar zora sokacağını anlattım.”

Eşi Özlem Tunçak’ın Kamu Denetçisi olarak Ankara’da görev yaptığını, çocuklarının okullarının da Ankara’da olduğunu anımsatıp ekledi:

“Adı geçen arkadaşların hepsi 10 numara, bu görevi çok iyi yaparlar. Şartlarım uymadığından olmaması için çare arıyorum, ama verilirse de kaçamam.”

 

Türkyılmaz’ın siyasi yolu: 2 dönem Mudanya, sonra Ankara

 

2014’te Mudanya Belediye Başkanı seçildiğinde Hayri Türkyılmaz diyalog ve iletişim konusunda daha kapalı, ikili ilişkilerde daha katı ve sert davrandığı için iletişim sorunları yaşıyordu.

Son dönemdeyse…

Eleştirildiği iletişim sorununu çok aştı, güler yüzlü yaklaşımıyla diyalogları da gelişti. Bunlara, Mudanya’da yapılan işlerin ortaya çıkmaya başlaması da eklenince imajı değişti.

Yani…

Başlangıçta yaşanan kimi olumsuzluklar olumlu diyaloglara dönüşmeye başladı. Bunun da Türkyılmaz’ı rahatlattığı görülüyor.

Bir anlamda…

Türkyılmaz zaten yaşadığı Mudanya’yı yönetmeye, Mudanyalı da onun tarzına alıştı.

Bununla birlikte…

Siyasi strateji olarak “Yapılamayan ya da bitmeyen işlerde Büyükşehir Belediyesi’ne yüklenmeyi” sürdürüyor.

İşte…

Bir yandan böyle bir süreç yaşayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz bir yandan da önündeki siyasi yol haritasını belirledi.

Onu da şu sözlerle açıkladı:

“Mudanyalılara sözüm var, iki dönem görev yapmadan bırakmayacağım. Onun için önümüzdeki seçimde de Mudanya’ya aday olacağım. Sonra Ankara olabilir.”

 

Sahnelerin unutulmaz şovmeni Metin Balarısı umreye gitti

 

​Belli bir yaşın üstündekiler anımsarlar… Bir dönem gazinolar vardı ve ailece müzik dinlenip eğlenilen yegane mekanlar gazinolardı.

Gazinolarda da, ses sanatçıları yanında bugün stand up adı verilen tek kişilik gösterilerle insanları güldüren sanatçıların yerine ikili gruplar sahneye çıkardı.

Şovlarında espri yapar, şarkı söyler, enstrüman çalarlar, dans bile ederlerdi.

Onların en ünlüsü de Balarıları’ydı.

Metin Balarısı ve Özdemir Balarısı sahnelere getirdikleri siyasi mizahla izleyenleri gülmekten kırıp geçirirlerken, tek kanallı TRT’nin eğlence programlarında en çok ilgiyi onlar çekerdi.

1964 yılında başlayan sahne yaşamını 2000’li yıllara kadar sürdüren Metin Balarısı 1982’de Bursa’ya yerleşti. Galip Sakder’le birlikte Kültürpark’taki Lunapark’ı kurdular ve işletiyorlar.

Bir dönem de Uluslararası Bursa Festivali’nin koordinasyonunu üstlendi.

İşte…

Gazinoların en ünlü şovmeni olmasına karşın mütevazılığı ve nezaketi hiç elden bırakmayan, şöhretini de kimseye hissettirmeyen Metin Balarısı geçtiğimiz günlerde umre ziyareti için kutsal topraklara gitti.

Sohbetimizde…

Umre anılarını anlatırken, “Kabe’nin karşısında öyle heyecanlandım ki, mutluluktan ağladım” dedi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X