Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti kongre takvimi taslağı: Cumartesi ve pazar ikişer kongre

Delege seçimi… Aralık ayının başında sessizce başladı ve bitirdi. Yılın son günlerinde de AK Parti Genel Merkezi belirlediği kongre takvimini açıkladı.

O takvimde…

İlçe kongrelerinin 22 Şubat 26 Temmuz arasında, il kongrelerinin de 8 Ağustos 29 Kasım tarihleri arasında yapılacağı öngörülüyor.

Bursa için yapılan ya da düşünülen planlamayı AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’a sorduk.

Söze…

Bir kongre takvimi taslağı yaptık, fakat henüz kesinleşmedi. Öyle olunca, hangi gün hangi ilçe kongresinin yapılacağı konusunda kesinleşmiş bir şey yok.”

O taslaktaki çerçeveyi şöyle çizdi:

Genel Merkezimizin yaptığı planlamada ilçe kongrelerinin 22 Şubat’ta başlayıp 8 Ağustos’ta bitirilmesi isteniyor. Biz Bursa için bu kadar geniş zaman aralığı düşünmüyoruz.”

Düşünce şu:

İlçe kongrelerimizi mart ayında başlayıp nisan ayı sonunda tamamlamak istiyoruz. Yani, ramazana kadar bitirmek istiyoruz.”

Şöyle devam etti:

Kongrelerimizi hafta sonlarında, cumartesi ve pazar günleri ikişer ikişer yapmayı tasarlıyoruz. O nedenle kongreler süreci çok geniş zaman dilimine yayılmadan tamamlanmış olacak.”

Şunu da vurguladı:

Birbirine yakın ilçelerde aynı gün kongrelerimizi yapmayı düşünüyoruz. Bu da hem planlama, hem de koordinasyon açısından kolaylık getirecek.”

2017 yılında, AK Parti’nin kongre süreci başlarken büyük bir değişim yaşandı.

Cemalettin Torun’un yerine AK Parti İl Başkanı olarak görev üstlenen Ayhan Salman önce yeni ilçe teşkilatları yönetim kadrolarını oluşturdu, sonra kendi kongresini yaptı ve atandığı göreve seçilerek devam etti.

Bu dönem…

AK Parti’de geniş çaplı bir değişim beklenmiyor. Gerçi, süreç başlarken böyle bir beklenti vardı, ama Ankara’dan yansıyan haberlere göre sınırlı değişim söz konusu olacak.

Örneğin…

İl Başkanı Salman’ın görevine devam edeceğini duyuyoruz. Değişecek ilçe başkanı sayısı için başlangıçta “6’yı geçmez” deniyordu, şimdi Ankara kaynakları “4’ten fazla olmaz” diyorlar.

Gençlik Kolları “devam” ediyor

 

AK Parti’de, ana kademe ilçe ve il yönetimleriyle birlikte kadın ve gençlik kolları da aynı süreçte kongre yapıyorlar.

Gülten Kapıcıoğlu’nun affını istemesi sonrası Emel Gözükara’nın AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı atanmasıyla kadın kollarında değişim tamamlandı. Şimdi Gözükara yönetimiyle kongreye gidilecek.

Bu noktada…

Gözler İl Gençlik Kolları’na çevrildi. Açıkçası, başlangıçta gençlikte değişim konuşuluyordu, ama şimdilerde Ankara’dan gelen haberlerde “Tarık Köse ile devam” deniyor.

İsmet Karaca’dan mesaj: Hiç kimseyle pazarlık yapıp yola çıkmadım!

 

Açıkçası… CHP Osmangazi kongresi sürecinde CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ekibiyle birlikte hareket ettiği, il kongresinde Akkuş’u destekleyip Parti Meclisi’ne aday olacağı izlenimi vardı.

Ne var ki…

İsmet Karaca bu sütunlardan dün duyurduğumuz Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesiyle il başkan adaylığı potasına girdi.

Sohbetimizde, adı üzerindeki spekülasyonlara tepki gösterdi:

İl Başkanı ya da başka birisiyle Parti Meclisi üyeliği pazarlığı yaptığımı kanıtlasınlar siyaseti bırakırım. Kanıtlayamayanın vebali kendi üzerine.”

Şu mesajı verdi:

Hiç kimseyle pazarlık yaparak yola çıkmadım. Osmangazi dışında hiçbir kongrede taraf olmadım.”

Ardından…

Genel Başkanımız çok sıcak karşıladı” dedi ve şunun altını çizdi:

İl Başkanı adaylığım henüz kesinleşmedi. Birkaç görüşme daha var, ondan sonra kararımı açıklayacağım”

Şunu da ekledi:

Gruplaşma artık bitmeli, herkes kucaklaşmalı. Partimizin iktidara yürümesi için hepimizin sorumluluğu var.”

Emin Hoca hasta fotoğrafıyla heyecanlandırdı

 

Prof. Dr. Emin Balkan’ı kamuoyu Bal-Göç Genel Başkanı olarak tanıdı. 31 Mart seçimi öncesi İYİ Parti Büyükşehir Adayı olması için aldığı davetle istifa etti. Fakat Millet İttifakı’nda Bursa adaylığı CHP’ye bırakılınca Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahi hocalığına döndü.

Çarşamba akşamı paylaştığı hasta yatağı fotoğraflarıyla da sevenlerini heyecanlandırdı.

Arayıp sorduğumuzda şunu söyledi:

Yapılan endoskopide bağırsaklarımda bazı polipler çıktı, ama iyi huylu. Ben de iyiyim ve işimin başındayım.”

Gelecek Partisi tempo arttırdı: Nedim Yamalı görüşmeler için geliyor

 

Geçen hafta konuştuğumuzda… “Bursa için isim havuzumuz var, görüşmeler yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” demişti.

Ne var ki…

Gelecek Partisi’nin Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bazı kentlerdeki il başkanları açıklanınca, Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Öztürk’ü yeniden aradık.

Aynı zamanda…

Partinin Ulaştırma ve Altyapı Politikaları Başkanı olan Öztürk, tempoyu arttırdıklarını açıklayıp şunu söyledi:

Yakın zamanda İl Başkanı ve yönetimini açıklayacağımız illerden biri Bursa olacak Çalışmalarımız son aşamaya geldi.”

Şu bilgiyi de verdi:

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Nedim Yamalı cumartesi günü Bursa’ya gelecek. Kendisi de Bursalı olan Yamalı’nın yapacağı görüşmeler sonrası Bursa tablosu ortaya çıkacak.”

Anladığımız kadarıyla…

Mustafa Öztürk’ün Odunluk’taki ofisine il başkanı adayı olarak 3-4 kişi, il yönetim kurulu için de yaklaşık 40 kişi davet edilecek.

Alpaslan Yıldız ne yapacak?

 

AK Parti’de Nilüfer İlçe Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı yapan, 13 Aralık’ta da “Daha fazla üzülmek istemedim” diyerek AK Parti’den istifa ettikten sonra Gelecek Partisi’nin kuruluş toplantısına katılan Alpaslan Yıldız’ı arayıp kararını sorduk.

Şu cevabı verdi:

Davet üzerine o toplantıya katılırken, AK Parti’den istifa ettiğim için sakınca görmedim. Bir nezaket görüşmemiz oldu, fakat Gelecek Partisi adına bana resmi teklif yapılmadı. O nedenle bir şey yok.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X