Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti kriteri: Halkta karşılığı olan, en iyiyi yapabilecek adaylar

Ayşe Türkmenoğlu iki dönem AK Parti Konya Milletvekili olarak Parlamento görevi yaptı. 2015’te aday gösterilmeyince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet edildi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu.

Siyasetin içinden geldiği için, siyasetin satır aralarını okuyabiliyor.

Nitekim…

1.-yazi-icin-cumhurbaskanligi-basdanismani-ayse-turkmenoglu.jpgHazırlıkları başlayan yerel seçimi sorduğumuzda söze “AK Parti belediyecilik anlayışıyla Türkiye’ye çağ atlatan partidir” diyerek başladı.

Ardından…

Yakın geçmişte, daha doğrusu geçen yıldan bu yana gelişmeleri anımsattı:

“Bu süreçte bazı değişiklikler oldu. Örneğin, metal yorgunluğu denilen nedenlerle bazı belediyelerde görev değişiklikleri yaşandı.”

Peki…

Önümüzdeki süreçte ne olacak? İşte Türkmenoğlu’nun cevabı:

“Yerel seçimlerde kamuoyu tercihleri ve belediye başkanlarının karnelerine bakılacak. AK Parti Genel Merkezi en iyi şekilde yola devam edebileceği adayları seçecek.”

Bu kritere şunu ekledi:

“AK Parti yeni bir şeyler yapacak belediye başkanları bulacak.”

Sonra da gözlemini paylaştı:

“Her dönem AK Parti kendi belediyeciliğini kendisiyle yarıştırır. Bir anlamda kendi kendine rakip oldu. Zaten AK Parti dışında böyle yapan parti yok maalesef.”

Bu noktada…

“Şehirler geliştikçe hizmetlerde farklılık ve çeşitlilik artıyor, talepler fazlalaşıyor” deyip şu değerlendirmeyi yaptı:

“Eskiden yol, su, çöp toplama ve fiziki iyileştirme belediyeciliği vardı. Zaman yeni beklentileri beraberinde getirdi. Artık kültürel etkinlikler ve eğitim faaliyetleri önemli.”

Şöyle devam etti:

“AK Parti bundan sonra da insanlarımızın talepleri ve beklentileri doğrultusunda kendi belediyecilik anlayışını yenileyecek, hatta bir format atıp yoluna devam edecek.”

31 Mart sürecinin aday kriterlerini için de şunu söyledi:

“Bir kere, en iyisiyle sahaya çıkılacak. Herkesin destekleyeceği, en iyiyi yapabilen insanlar aday gösterilecek. Halkta karşılığı olanlar belirlenecek.”

 

Yazılı ittifak yok, niyet beyanı var

 

Siyasetin gündeminde olan 24 Haziran’da olduğu gibi yerel seçimde de ittifak konusunu Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu’na sorduk.

Hukukçu kökenli siyasetçi olan Türkmenoğlu şu cevabı verdi:

“AK Parti’nin MYK toplantısından sonra Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ömer Çelik bu konuya açıklık getirdi. O açıklamada, yerel seçim için yazılı bir ittifak olmayacağını, ama karşılıklı niyet beyanı olacağını söyledi.”

 

“Amerika yolun sonuna geldi”

 

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu’na yaşanan sıkıntıları da sorduk. Düşüncesi şu:

“İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıları ve darboğazı, ekonomik saldırıları insanlar görüyorlar. Elbirliğiyle hepsini atlatacağız. Sıkıntılı süreç yaşasak da, çok yakında ferahlık olacağına inancım tam.”

Gözlemi şu:

“Amerika yolun sonuna geldi. Kaynaklar açısından problem yaşadıkları bilgisini alıyoruz. Türkiye biraz sabredip kemerleri sıkarsa, yılsonunun çok daha aydınlık olacağını düşünüyorum.”

 

CHP Yenişehir ilçe yönetimi, kongreye gidilmesi için istifa etti

 

4.-yazi-icin-chp-yenisehir-ilce-baskani-necdet-sert.jpgŞunu biliyoruz: CHP Yenişehir İlçe Başkanı Necdet Sert başından beri değişimden yana tavır sergiliyor. Destek verdiği değişim için kurultay gerçekleşmese de, yönetimiyle birlikte siyasette az rastlanacak karara imza attı.

O karar…

İlçe Başkanı Sert ve 10 kişilik ilçe yönetim kurulunun toplu istifasını getirdi.

Gerekçe de şöyle açıklandı:

“CHP’nin seçmenin sesine kulak vererek, örgütümüzden güvenoyu alacak yeni bir yapı ile yerel seçimlere gitmesi daha doğru olacak. Yerel siyaset ve demokrasi anlayışımızın, yurtseverliğimizin gereği İlçe Yönetim Kurulu olarak istifa kararı aldık.”

Açıklamada…

Partiyi ilçe kongresine götürmeyi hedefleyen başkan ve yönetim istifası “seçmenle barışmanın en ideal yolu” olarak görülüyor. Son bölümdeyse, yerel seçim adaylarının yargı önünde önseçimle belirlenmesi isteniyor.

Ortaya çıkan bu sürprizi CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a sorduk. “İstifalar nedeniyle yönetim düştü. Yeni yönetim atayıp kongreye de gidilebilir, başka bir formül de bulunabilir” demekle yetindi.

 

AK Parti’de insan hakları Gözgeç’e emanet

 

5.-yazi-icin-emine-yavuz-gozgec.jpgGeçen dönem… TBMM’de Adalet Komisyonu yanında Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliği görevi vardı. AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç bu dönem Adalet Komisyonu’nda yeniden görev aldı.

Yanı sıra…

Gözgeç’e bir sorumluluk da AK Parti Genel Merkezi verdi ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın başkanı olduğu İnsan Hakları Başkanlığı’nda başkan yardımcısı görevi üstlendi.

 

İYİ Parti Dr. Bahadır ve Mumcu’yu dinledi, karar hafta sonu

 

Daveti… İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın yaptı. Bayram Kazancı ve yönetiminin Genel Merkez çağrısına uyup 81 ille birlikte istifa etmelerinden sonra yeni il başkanı arayışlarında son aşamaya gelindi.

Bu aşamada…

Bursa’da öne çıkan Dr. Yahya Bahadır ve Birol Mumcu dün Ankara’daydılar. Koray Aydın ikisiyle de ayrı ayrı görüştü. Hem görüşlerini söyledi, hem önerileri dinledi. Söylenen bir cümle ilgisini çekti:

“Eğer arkadaşım görevlendirilirse desteklerim.”

İki ismin de birbirlerinden habersiz söyledikleri bu cümle çok hoşuna giden Aydın adaylara şu bilgiyi verdi:

“Aramızda bir değerlendirme yapıp Sayın Genel Başkan’a sunacağız. Diğer il başkanlarıyla birlikte Bursa İl Başkanı da hafta sonu belli olur.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X