Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti Osmangazi’de Belediye Meclisi için ‘değişim listesi’ yaptı

Köşe Yazısını Dinle

Tekrar gibi olacak, ama… 31 Mart’taki yerel seçime hazırlanan siyasi partilerin görüntüsü gözlemimiz geçerli.

Bu seçimin…

Karakteristiği olarak yansıyan; parti içi çatışmalar sonucu ortaya çıkan siyasi kırgınlıklar ve bunların getirdiği istifalar, görevden almalar, yönetim değişiklikleri bugüne kadarki seçim süreçlerinde görülmedi.

Aday yapılmayan isimlerin parti değiştirmesi de ilk kez yaşanıyor

Gördüğümüz o ki…

Belediye başkan adaylarının belirlenmesindeki kargaşanın geniş kapsamlısı belediye meclisi aday listeleri hazırlanırken yaşandı.

Örneğin…

Hafta sonu oluşturulan aday listelerinin bir bölümü pazartesi akşamı değişti. Salı sabahı konuşulan isimlerle öğleden sonra konuşulan isimler farklı oldu.

Öyle ki…

Belediye meclisi aday listeleri İlçe Seçim Kurulları’na teslim edildi, ama yaşanan itirazlar nedeniyle henüz kesinleşmedi. Kesinleşme süresi de bugün saat 17.00’de bitiyor.

İşte…

Böyle bir ortamda, AK Parti’nin Osmangazi Belediye Meclisi adayları, merak edilen listelerin başında geliyordu.

Gerçi…

Elimizde bir liste var, ama az önce vurguladığımız gibi, pazartesi akşamından bu yana defalarca değişiklik yaşandığı için, bugün saat 17.00’de itirazlar sonuçlandırılıp kesinleşinceye kadar her an değişiklik olabilir.

İşte o liste:

Ali Sait Adiloğlu, Sinan Kahraman, Osman Şahin, Yusuf Konat, Gökhan Tudan, Mustafa Koçoğlu, Ayşegül Porsuk Altın, Osman Çimen, Kübra Yıldırım, Burak Akyel, Gürkan Bilgin, Hilal Melike Kartal, Zafer Demir, Ömer Gümüş, Mutluk Eroğlu, Ali Tülek, Levent Tiryaki, İsmail Hayat, Merve Öztürk, Murat Karakuş, Hakan Köprülüoğulları, Burak Çağatay Muti, Can Can, Semih Satı, Gencay Korkmaz.

Listede…

Kontenjan adayı olarak Murat Demir, Mustafa Gümüş, Yunus Şahin, Remzi Yeprem, Turgay Büyükoğlu yer alıyor.

Şunu gördük:

AK Parti bu seçimde Osmangazi Belediye Meclisi için değişim listesi yapmış.

 

CHP’den de ilçelerde değişim listeleri

Öğleden sonra… AK Parti’nin Osmangazi Belediye Meclisi Aday Listesi’ni incelerken edindiğimiz değişim izlenimini, akşam saatlerinde açıklanan CHP aday listelerinde de karşımıza çıktı.

Tamamı…

Olay’ın haber sütunları ve olay.com.tr’de yayınlanan CHP’nin Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya listelerinde de önemli değişim var.

Listelerdeki değişimin seçim sonuçlarına nasıl yaşıyacağını da merak ediyoruz.

 

Cumhur İttifakı’nda son dakika: Büyükşehir’de BBP’den Aktaş’a destek

Aslında… 31 Mart’taki yerel seçime Büyük Birlik Partisi tek başına girmeye hazırlanıyordu.

Ancak…

BBP Genel Merkezi’nin kararını, Bursalı hemşerimiz BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı açıkladı:

Cumhur İttifakı bileşenlerinden Büyük Birlik Partisi olarak; tüm Büyükşehir Belediye Başkanlıkları’nda Cumhur İttifakı adaylarının desteklenmesi kararı aldık.”

Şu mesajı Bursa’ya özel:

Cennet Bursa’mızda uzun yıllar başarılı çalışma yürüten Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın yeniden seçilmesi için tüm teşkilatlarımızla birlikte destek olacağız.”

Şu bilgiyi de verdi:

Yıldırım, Nilüfer, Gemlik’te adaylarımız AK Parti listelerinden seçime girecek. Kalan 14 ilçenin 13’ünde belediye meclisi için aday listeleri çıkaracağız. Mustafakemalpaşa’da ise belediye başkanı ve meclis aday listemiz olacak.”

 

Cumhurbaşkanı’nın gelişi ertelendi

İlk programa göre… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Şubat Cumartesi günü Bursa’ya gelecekti.

Programda…

Gökdere’de miting yanında, Büyükşehir Belediyesi’nin Hanlar Bölgesi, Osmangazi Belediyesi’nin Osmangazi Kent Meydanı ile Bursaray Geçit İstasyonu açılışları vardı.

Ancak…

Bu program sürpriz bir şekilde ertelendi. Cumhurbaşkanı’nın kesin olmamakla birlikte 16 Mart Cumartesi günü gelmesi bekleniyor.

 

Yüksel Hoca duyarlılığı: Oy değil, selam bile verilmeyecek adaylar!

Yüksel Hoca’nın… Görüşlerini önemsiyoruz. Yalnızca biz değil, yaygın medya gazeteleri ve ülke genelinde yayın yapan televizyon kanalları da önemsedikleri için sık sık röportajlar yapıyorlar, canlı yayınlarda ekonomiye bakışını soruyorlar.

BUÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak bu kez Yıldızı parlak ekonomist olarak yerel seçimde oy değil, selam bile verilmeyecek adaylara ilişkin düşüncelerini paylaştı.

Bir…

Dere yataklarını, ovaları, asla ve asla imara açmayacağına dair söz vermeyen…”

İki…

Fayların deprem üretebileceğini, dolayısıyla şehrin jeolojisi ve jeofizik yapısını çıkaracağını, şehrini depreme hazırlayacağını beyan etmeyen…”

Üç…

Su kaynaklarına ilişkin uzun vadeli plan ve projelerinin ne olduğunu açıklamayan…”

Çağrısı şu:

Bu tür belediye başkan adaylarına oy değil, selam bile vermeyin.”

 

Önder ve Akyel’in anne acıları

Bursa’da… Millet Partisi’nin Büyükşehir Adayı Abdurrahman Önder seçim çalışmalarını yürütürken acı bir haber aldı.

Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Çetmi Köyü’nde yaşanan annesi Zeynep Önder’in cenazesine katılmak üzere de Konya’ya gitti.

Bu arada…

Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Birliği Genel Başkanı Dinçer Akyel de annesi Alca Akyel’in vefatıyla büyük acı yaşadı.

Cenaze bugün Mustafakemalpaşa Doğanalan Köyü’nde toprağa verilecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X