Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti teşkilat toplantısında sürpriz davet: Gel bakalım İnci

Toplantı… AK Parti Genel Merkezi’nde yapıldı. Düzenleyen de AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’di. Salonda da Bursa’nın yanı sıra Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova illerinin İl Teşkilat Başkanları ile bu illere bağlı ilçelerin başkanları ve ilçelerdeki geçmiş dönem başkanları vardı.

Bursa’dan…

İl Teşkilat Başkanı Ömer Aybar başkanlığında 100’e yakın ilçe başkanı ve eski ilçe başkanı katıldı. Salondaki toplam katılım da 2 bine yakındı. Kandemir de ilçe başkanlarına soruları yanında, farklı bir müzakere uyguladı.

O yöntemle…

Tüm katılımcıların adlarının bulunduğu arama motoru benzeri sistemden 3 ilçe başkanının adı kurayla belirlendi. Onlar da düşüncelerini paylaştılar.

Tam bu sırada…

Kandemir’in kürsüden “İnci burada mı?” diye seslenince AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü çevresine baktı.

“Acaba bana mı sesleniyor, başka bir İnci mi var, yoksa ekibinden birini mi çağırıyor?” diye düşünürken, yanında oturan İl Teşkilat Başkanı Ömer Aybar dönüp “İnci seni soruyor” dedi. Ardından da “Burada, burada” diye seslendi.

Söğütlü de “Buradayım” deyince, Kandemir kürsüden “Ayağa kalk da herkes görsün” diye devam etti.

Sonra da…

“Çoğunuz bilmiyorsunuzdur, İnci Başkanımız daha yeni doğum yaptı, ikiz bebekleri oldu” dediğinde salondan alkış yükselirken, davetini de yaptı:

“Gel bakalım İnci… Kürsüye gel de düşüncelerini bize anlat.”

Açıkçası…

Kurayla belirlenip kürsüye çıkan ve Kandemir tarafından soru yöneltilen ilçe başkanları dışında bu davet büyük bir sürpriz oldu. Söğütlü de beklemediği için çok şaşırdı.

Kürsüden de…

Siyasete nasıl başladığını ve hangi görevlerde bulunup neler yaptığını anlattıktan sonra konuşmasını şöyle bitirdi:

“Kadınların ve gençlerin siyasette önünü açan Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde buradayız. Kendisine kadınlar adına teşekkür ediyorum.”

Devam etti:

“Huzur ve sükûnet içinde teşkilatların yanında, bizim de arkamızda olan İl Başkanımız Sayın Ayhan Salman’a ve bizlerle sürekli ilgilenen İl Teşkilat Başkanımız Sayın Ömer Aybar’a da çok teşekkür ediyorum.”

 

Doğum gününü toplantılarla geçirdi

Gazetede… Mutlu Çınar’ın editörlüğünü üstlendiği, Kent Kültürü Derneği öncülüğünde hazırlanan, İçişleri Bakanlığı ve Uludağ OSB ile Balıkesir ve Bursa Büyükşehir belediyelerinin katkı koydukları 100 Yıllık Vefa ajandasını karıştırırken fark ettik.

21 Şubat…

Geçmiş dönem İçişleri Bakanı olarak görev yapan AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın doğum günüymüş.

Arayıp “Ajandada gördüm” dediğimizde şaşırdı. Toplantılarla geçen yoğun bir Ankara gününün sonunda keyifli bir telefon sohbeti yaptık.

 

10 ay önce görevden alındı, ‘Nerede kalmıştık?’ deyip aday oldu

Kerem Arslan 33 yaşında genç bir avukat. İYİ Parti Yıldırım’da Erkan Subaşı yönetiminde önce Kurucu İlçe Başkan Yardımcısı, 8 ay sonra İlçe Başkanı oldu. Geçen yıl İl’le ters düşünce görevden alındı, ama İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Pazar günü yapılacak kongrede yeniden aday.

Avukat Talha Küçük ve Eğitimci Orhan Galata ile ziyarete geldiğinde, 10 ay sonra “Nerede kalmıştık?” sloganıyla yola çıktığını söyledi.

Öncelikle…

“Rövanş niyetim yok” dedi ve bakışını açıkladı:

“ 80 öncesi ve 90’lardaki ideolojik bakışla bugünü değerlendiremeyiz. Artık gençler geliyor ve daha pragmatik davranıyorlar, teknolojiyi kullanıyorlar.”

Şunu vurguladı:

“Yıldırım’da genç bir nüfus var. Fakat bu gençlerin işsizlik ve uyuşturucu sorunları var. Bunlara çözüm bulmamız gerekiyor.”

Bir de bilgi verdi:

“İlçe başkanı olduğumda, yeni partileşme süreci nedeniyle 160 üye vardı, 8 ay sonra 1.155 üyeyle görevi bıraktım.”

 

Kongrelere ‘demokratik’ yaklaşım

İYİ Parti de ilçe kongreleri Pazar günü Yıldırım ve Mustafakemalpaşa ile başlıyor. Görünüşe göre başta İl ve bazı ilçe kongreleri çok adaylı olacak.

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu bu sürece demokratik bir yaklaşım gösteriyor.

Söylediği şu:

“Hepsi bizim adayımız, hepsinin yanındayız. Kimin kazanacağına delege karar vermeli, herkes de saygı duymalı.”

Şunu da ekledi:

“Bize düşen, sağlık bir iletişim ve sürecin sağlıklı yürütülmesini sağlamak.”

 

7 gün 24 saat hizmet verecek Millet Kütüphanesi açılışına katıldı

Tam 125 bin metrekare kapalı alanı var. 4 milyon basılı kitabın yanı sıra 120 milyonun üzerinde elektronik yayın ve 550 bin de e-kitap bulunuyor. 120 milyon makale ve rapor yer alıyor. Uzunluk toplamı 201 kilometreyi bulan raflarında 100 farklı ülkeden 134 dilde kitap var.

Aynı anda 5 bin kişinin yararlanabildiği bir bilgi hazinesi.

Tüm bu etkileyici rakamlar açılışı perşembe günü yapılan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne ait.

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde hizmete giren dev kütüphane haftanın 7 günü 24 saat açık kalacak, araştırmacılara kesintisiz bilgi hizmeti verecek.

İşte…

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olarak hizmete giren Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphünesi’nin açılış törenine katılanlar arasında Bursa Uludağ Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da vardı.

Rektör Hoca, hem yapı olarak ortamdan hem de böylesine büyük bilgi hazinesinden çok etkilendi.

 

Arkasında iz bırakan bürokrat

Bürokratlık devlet görevi ve nöbet süreli. Bürokratlar da, atamayla geldikleri görevlerde emanet edilen kurumları en iyi şekilde yönetip bulundukları makama, kente ve ülkeye hizmet etmeyi amaçlıyorlar.

Bu sorumluluğa…

Sosyal ilişkileri ekleyenler de arkalarında iz bırakıyorlar.

5 yıla yaklaşan görev süresiyle Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez böyle bir bürokrattı. Yeni görev bölgesi Diyarbakır’a gitmeden önce Bursa Valisi Yakup Canbolat’a veda ziyaretinde bulundu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X