Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti teşkilattan sonra yerel yönetime de istifa modeli getirdi

Gazetelerde okuduk… Ukrayna ve Sırbistan dönüşünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilerle sohbet ederken söz yerel yönetimlerdeki değişime gelmiş.

Gazeteciler…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek örneğinden yola çıkıp, istifaları istenen belediye başkanları konusunu açmışlar.

Erdoğan da…

İstanbul ‘da istifa edip kenara çekilen Kadir Topbaş’ı anımsatıp, “Herkesten Topbaş nezaketi bekliyoruz” demiş ve istifa istenecekler olduğunu ima etmiş.

Yine…

Gazetecilerin “Ankara ve Balıkesir’den başka sorunlu belediye var mı?” sorusuna da tek kelimeyle “Bursa” cevabı vermiş.

Bu sözlerden…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifasını beklediği anlaşılıyor.

Haberler yayınlandığında, Başkan Altepe de Novi Pazar yakınlarındaki trafik kazasında yaşamını yitiren Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç’in cenazesine katılmak üzere Sırbistan’daydı.

Kendisiyle görüşemediğimiz için düşüncesini bilemiyoruz. Dolayısıyla, ne yapacağına dair bir fikrimiz de yok.

Ancak…

AK Parti teşkilatlarında uygulanan “görevden alma yerine istifa istenmesi” uygulamasının belediyelerde de başlaması dikkat çekici.

Geçmişte başkanı yeniden aday göstermeyip değiştiren partiler görüldü, ama bugüne kadar hiçbir siyasi parti böyle bir uygulama yapmadı.

Üstelik…

Erdoğan’ın onayı ya da iradesiyle aday gösterilmesine karşın, halkın oyuyla seçilen AK Partili belediye başkanlarının kamuoyuna karşı da sorumluluğu var.

Kaldı ki…

Bursa’da bugüne kadar yapılan kamuoyu araştırmalarına bakıldığında, Altepe’nin halkta karşılığının olduğu görülüyor. Üstelik, en çok iş yapılan döneme imzasını atan başkan oldu.

İzlediğimiz kadarıyla…

Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verdikten sonra ikna edilebilen lider değil.

O bakımdan…

Söylentiyle başlayıp buralara gelen konu nasıl sonuçlanır bilemiyoruz, ama Altepe istifa etse de, etmese de Bursa için olduğu kadar Türkiye siyaset modeli adına yeni bir süreç ortaya çıktığını söylemek gerekiyor.

 

Hastanelere 172 doktor atandı, Bursa sağlıkta nefes aldı

 

Bursa sürekli büyüyen ve sağlık hizmeti beklentisi artan kent olması yanında, bölge merkezi olarak da sağlık hizmetlerini karşılıyor.

Bu nedenle…

Bir yandan sağlık sistemi sürekli yenilenirken, diğer yandan yeni ihtiyaçlar için planlama yapılıyor.

Açılan ve yakın süreçte devreye girecek yeni hastaneler özellikle doktor açığı oluşmasına neden oluyor.

Bu nedenle…

Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerinin nefes almasını sağlayacak önemli oranda yeni doktor ataması yaptı ve Bursa’ya çeşitli branşlarda 172 doktor gönderdi.

Listeye göre…

Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi, Bursa 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Bursa 11 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Osmangazi Toplum Sağlığı Merkezi, Gemlik Toplum Sağlığı Merkezi, Gürsu Toplum Sağlığı Merkezi, İnegöl 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Mustafakemalpaşa 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Orhangazi 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Yenişehir 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na 3’er doktor atandı.

Yanı sıra…

Mudanya Devlet Hastanesi’ne 4, Yenişehir Devlet Hastanesi’ne 5, Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi ile Orhaneli Devlet Hastanesi’ne 6’şar, İznik Devlet Hastanesi’ne 7, Yıldırım Toplum Sağlığı Merkezi ile Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi’ne 8’er, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi Devlet Hastaneleri’ne 9’ar doktor görevlendirildi.

Aynı şekilde…

Gemlik Muammer Ağım, İnegöl ve Karacabey Devlet Hastaneleri’ne 10’ar, Bursa Devlet Hastanesi’ne 14, Yüksek İhtisas Hastanesi’ne 16, Çekirge Devlet Hastanesi’ne de 20 doktor verildi.

 

Ev ev 15 Temmuz’u anlatıp doğal duyguları dinliyorlar

 

Kuruluşunun üzerinden 1 yıl geçti… Orhangazi’de kurulan 15 Temmuz Demokrasi ve Kadın Derneği bu süreçte farklı çalışmalar sergiledi ve birçok kent için de örnek sivil toplum örgütü oldu.

Nitekim…

Derneği kurup başkanlığını da üstlenen Maide Tunçbilek, yönetiminden Sema Şahin, Filiz Kara, Handan Yapıcı ile birlikte ziyaretimize geldiğinde neler yaptıklarını şöyle anlattı:

“Şalvarlarımızı giyip tarlalara giriyor ve çiftçilerimizle birlikte mahsul topluyoruz. Oralarda, yani tarlalarda en doğal duyguları dinliyoruz.”

Devam etti:

“Merkezlerde ev ev gezmeye devam ediyoruz. Çaldığımız her kapıda 15 Temmuz’da ülkenin geleceğine nasıl bir tuzak kurulduğunu ve nasıl bir tehlikenin atlatıldığını anlatıyoruz.”

Peki…

Bu ziyaretlerde vatandaş ne diyor, nasıl bir yaklaşım gösteriyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Kadın Derneği Başkanı Maide Tunçbilek soru üzerine izlenimlerini şöyle paylaştı:

“Vatandaşımız her şeyin farkında. Cumhurbaşkanımızın çektiği cefaları ve verdiği mücadeleleri izliyor. Bayrağına, vatanına, devlete ve demokrasiye sahip çıkıyor.”

Şu mesajı verdi:

“FETÖ ne yaparsa yapsın halktı aşamayacak. Bilinçlenen bu halkın vatan hainlerine pabuç bırakmayacağını görüyoruz. Bu da bizi umutlandırıyor.”

 

Anadolu gezisine hazırlanıyorlar

 

15 Temmuz Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanı Maide Tunçbilek sohbet sırasında  “Başbakan Yardımcımız Sayın Hakan Çavuşoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi ve şunu söyledi:

“Kendisiyle görüşmemizde, Anadolu gezisi arzu ettiğimizi söyledik. Bu organizasyon için bize çok yardımcı oldular.”

Bu doğrultuda…

Çavuşoğlu’nun girişimiyle ulaşımı Büyükşehir Belediyesi’nin sağlayacağını kaydeden Tunçbilek, milletvekilleri ve belediye başkanlarının eşlerini de geziye davet ettiklerini söyledi.

Ayrıca…

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın da derneği desteklediğini ifade etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X