Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti ve MHP’de yeni süreç: Yıl sonunda kongre!

Kuşku yok ki… 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte siyaset yeni bir sürece girdi. Öncelikle, atlatılan tehlikenin büyüklüğü siyasi partileri bir araya getirdi.

En önemlisi…

Hep eksikliğini duyduğumuz siyasi diyalog partiler ve liderler arasında başladı.

Eleştiri elbette olacak, siyasi görüş farklılıkları elbette olacak. Fakat, partiler arasında diyalog kesilip uzlaşma ortadan kalktığında başka unsurlar için geniş alanlar ve fırsatlar doğduğu görüldü.

Şimdi…

Bir yandan devleti arındırma operasyonları yapılırken, bir yandan siyasi partilerin arınmaları anlamında yeni bir sürece giriliyor.

Sürecin ilk işaretini de bu sütunlardan AK Parti Bursa Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Zekeriya Birkan verdi.

17 Ağustos günü bu sütunlardan aktardığımız değerlendirmesinde, AK Parti’de FETÖ’cü sızmalar konusuna Birkan şöyle yaklaşmıştı:

Teşkilatlar bu yapıyla ilgili olarak zaten sıkı bir şekilde sorgulandılar. Bundan sonrası kongrelerin işi olmalı. Zaten ilçelerde kongre süreci de ekim ayında başlıyor. O nedenle, kesin karar kongrelerde verilir.”

Nitekim…

AK Parti Genel Merkezi’nin yılsonunda ilçe kongrelerini yapmak üzere hazırlıklara başladığı haberleri geliyor.

Bu noktada…

Birkan’ın sözlerindeki “kongre süreci ekim ayında başlıyor” notunun üye listeleri ile ilgili olduğunu vurgulamak gerekiyor.

Listelerin askıya çıkarılmaları, sonrasında delege seçimlerinin yapılması gibi süreçler AK Parti için ilçe kongreleri tarihini aralık ayı olarak gösteriyor.

Aynı süreci MHP de yaşıyor.

Yasal olarak 8 Ekim’den itibaren kongre sürecine girecek MHP’de bu tarihte üye listeleri askıya çıkarılacak. MHP Genel Merkezi süreç başlangıcını 8 Ekim olarak belirledi, ama kongre takvimini de henüz kesinleştirmedi.

Bu noktada..

MHP İl Başkanı Tevfik Topçu da dünkü sohbetimizde şunu söyledi:

Genel Merkezimiz kongre takvimi ayrıntılarını teşkilatlara henüz bildirmedi. Takvim belli olduğunda, biz de kendi planlamamızı yapacağız.”

Buna karşın…

Topçu’nun kafasında bir kongre takvimi var:

Kesin olmamakla birlikte, Bursa’daki ilçe kongrelerine 25 Aralık gibi başlayabileceğimizi ve ocak ayında da tamamlayacağımızı düşünüyorum.”

Anlaşılan o ki…

Darbe girişimiyle, operasyonlarla sıcak bir yaz geçiren siyaseti, bu kez de kongreler nedeniyle yeni yıla girerken sıcak günler bekliyor.
 

Topçu’ya sorduk: Operasyon var mı?

 

Olağanüstü kurultay baskısını atlatan MHP Genel Merkezi’nin Meral Akşener’le birlikte ihraç istemiyle disipline verdikleri arasında Çağrı Heyeti’nin Bursalı üyesi Mehmet Bilgiç vardı. İl Yönetimi de eski il başkanları Hasan Toktaş ve Yüksel Yılmaz’ı yine tedbirli olarak ihraç istemiyle disipline sevk etti.

Kulislerde…

Bazı ilçe yönetimlerinde değişiklik konuşuluyor. MHP İl Başkanı Tevfik Topçu’ya sorduğumuzda “Konuşuluyor, ama böyle bir düşüncemiz yok” dedi ve ekledi:

Daha önce de söylediğim gibi, meseleyi yaygınlaştırma yanlısı değilim. Fakat ısrarlı söylemler sürerse yapacak bir şey kalmaz.”

 

Mustafa Esgin seçilemedi, ama seçtiği slogan iktidar oldu!

 

Bu sütunlarda… Doruk Sağlık Grubu Direktörü Dr. Mustafa Esgin için 14 Mart 2015 günü şu satırları yazdık:

Bazı isimler vardır, siyasetin içinde hep olurlar. Fakat siyaset dışı alanlarda çalışkanlıkları ve üretkenlikleriyle daha çok dikkat çekerler. Halk arasında dokunulabilir ve ulaşılabilir olarak tanınırlar.

Dr. Mustafa Esgin işte öyle biri.

Bununla birlikte…

Esgin’in siyaset dışı özellikleri arasında yer alan fikrî üretkenliğini siyasete de taşıdığına tanık olduk.

Örneğin…

AK Parti Adayı olarak girdiği Nilüfer Belediye Başkanlığı seçiminde fark büyük oldu, ama şu da bir gerçek ki Esgin o yarışta hem tempoyu, hem çıtayı yükseltti.

Dahası…

Nilüfer Adaylığı sürecinde bulduğu slogan sonradan dillere pelesenk oldu. 

Üstelik…

Mustafa Esgin Nilüfer’e iyi gelecek” sloganını sonrasında bazı kurumlarla birlikte Türkiye’nin tanınmış bir marketi de reklamlarında kullandı.

Cuma günü…

Başbakan Binali Yıldırım’ın konferansını izlerken Mustafa Esgin’in sloganı yeniden aklımıza düştü. Çünkü, Başbakan’ın arkasındaki panoda “Türkiye iyi gelecek” yazıyordu.

Hatta…

Konferansın ana mesajı da Türkiye iyi gelecek olarak belirlenmişti.

Kısacası…

Mustafa Esgin sloganın sahibi olarak seçimi kazanamadı, ama seçtiği slogan her yerde karşımıza çıktığı gibi, siyasette iktidar bile oldu.

Bursa’dan Ankara’ya genç bürokrat gönderdik: Melih Ünal

 

Melih Ünal’la tanışmamız AK Parti’nin Kurucu İl Gençlik Kolları’nda oldu. Bir dönem İl Gençlik Kolları Başkan Adayı oldu, ama seçimi geçemedi.

Sonrasında…

Tarım Kredi Kooperatifleri’nde yıldızı parladı. Görükle Kooperatif müdürü olarak hem çiftçilerin sorunlarına çözüm aradı, hem de Tarım Kredi’nin çalışma alanını elinden geldiğince genişletti.

Bu süreçte…

Çiftçilerle kurduğu sağlıklı diyaloglar ve çalışma azmiyle Bursa’daki en başarılı kooperatifler arasına Görükle’yi soktu.

Şimdiyse…

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’ne Yönetim Kurulu Büro Müdürü olarak atandı.

Böylece…

Görükle’de tarım kesimi için sergilediği performansı Türkiye genelinde sürdürme fırsatı yakaladı.

Melih Ünal bu görevi sırasında, aynı zamanda İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü ile birlikte çalışacak.

Bir anlamda…

Bursalı Başkan ile Bursalı Büro Müdürü yeni bir görevin heyecanıyla tarım için Ankara’da buluştular.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X