Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti’de adaylar kesinleşti gibi, Mudanya MHP’ye bırakıldı

Siyasette geçen her dakika değişimler getirebiliyor. Hele seçim dönemleri, özellikle de aday listeleri her an değişebiliyor.

Nitekim…

Salı günü bu sütunlarda, AK Parti Genel Merkezi koridorlarında konuşulanları duyabilen bir dostumuzdan öğrendiğimiz 17 ilçedeki muhtemel belediye başkan adaylarını yayınladık. Gelen yankılara bakılırsa heyecan dorukta.

Dün akşam saatlerindeyse yeni bir liste ulaştı.

Aslında…

Yeni liste büyük oranda salı günü yayınladığımız adaylardan oluşuyor, ama sürpriz değişiklikler de var.

Örneğin…

İttifak kapsamında MHP’ye ilçe vermeyi düşünmeyen AK Parti’nin bu kez Mudanya’yı MHP’ye bıraktığı görülüyor. Bir de Osmangazi’deki değişiklik kimine göre sürpriz, kimine göre değil.

Buna göre…

Yeni muhtemel adaylar listesi şöyle oluştu:

Osmangazi: Ahmet Yıldız

Yıldırım: Oktay Yılmaz

Nilüfer: Necati Şahin

Karacabey: Ali Özkan

Mustafakemalpaşa: Mehmet Kanar

Kestel: Önder Tanır

Gürsu: Mustafa Işık

İnegöl: Alper Taban

Yenişehir: Süleyman Çelik

İznik: Kaan Usta

Orhangazi: Bahri Aydın

Gemlik: Berkay Bulut

Orhaneli: Ali Aykurt

Büyükorhan: Ahmet Korkmaz

Harmancık: Yılmaz Ataş

Keles: Ali Mersin

 

AK Parti pazar günü açıklıyor

 

Teşkilatların adeta nefeslerini tutarak bekledikleri ilçe belediye başkan adaylarını AK Parti Pazar günü Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katılacağı programla açıklıyor.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki tanıtım saat 14.00’te başlayacak.

Bu arada…

Muharrem İnce de bugün saat 15.00’te CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’Nilüfer Belediyesi’nde ziyaret edip başarı dileyecek.

 

İYİ Parti geri adım atmıyor: Osmangazi kırmızı çizgimiz!

 

Haber… CHP ile İYİ Parti arasında Millet İttifakı kapsamında devam eden görüşmeler sırasında CHP’nin Osmangazi’yi İYİ parti’ye bıraktığı pazartesi akşamı gündeme geldi ve geniş yankı buldu.

İYİ Parti’de mutluluk havası oluşurken CHP’de tepkiler ortaya çıktı.

Nitekim…

1.-yazi-icin-iyi-parti-bursa-teskilati-ankara-ziyareti.jpgCHP Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular ile ilçenin adayı olan Cevat Asa ve bazı yönetim kurulu üyeleri Ankara’da hem milletvekilleri, hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüler, “Osmangazi’de aday çıkarmazsak Büyükşehir’i de kazanamayız” dediler.

Aynı saatlerde…

İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır da 65 kişilik kadroyla Ankara’daydı.

İl başkanlık divanı, ilçe başkanları ve belediye başkan aday adaylarından oluşan İYİ Parti teşkilatının Ankara çıkarmasını İl Başkanı Bahadır şöyle açıkladı:

“Adaylıklar daha açıklanmadan, aday adayı arkadaşlarımızı ve teşkilatımızı Genel Merkez’le tanıştırmak istedik.”

Ardından…

TBMM’deki Grup Toplantısı sonrası genel başkan yardımcılarıyla yapılan görüşmeleri aktardı:

“Hem Bursa’yla ilgili, hem ittifakla ilgili genel bir değerlendirme yaptık.”

Şunun altını çizdi:

“Görüşmelerin kolay olmadığını hem Musavvat (Dervişoğlu) Başkan, hem Koray (Aydın) Başkan ifade ettiler. Sürecin çok dikkatli ilerlediğini, iki tarafın menfaatini koruyacak şekilde hareket edildiğini söylediler.”

Şu nokta önemli:

“Bize, görüşmelerin henüz sonuçlanmadığını, o nedenle Osmangazi dışında netleşen durum olmadığını, biraz daha sabırlı davranmamızı söylediler.”

Bu noktada…

“Ya Yenişehir konusu” deyince şunu söyledi:

“Yenişehir konusunu Musavvat Başkan niyet olarak söyledi, ama kesin bir durum yok. Şurası olsun gibisinden başka ilçeler de gündeme gelmedi.”

Şöyle devam etti:

“Biz de görüşmelerde teşkilat olarak seçime hazır olduğumuzu, çok çalışacağımızı söyledik.”

Şunu da ekledi:

“Osmangazi’nin kırmızı çizgimiz olduğunu zaten biliyorlar. Onu tekrar ifade ettik. Aksi halde seçmenimizi sandığa götüremeyeceğimizi anlattık. Bizim için Osmangazi çok önemli.”

 

Akşener’in mesajı: Sabırlı olun!

 

İYİ Parti il başkanlık divanı, ilçe başkanları ve belediye başkan aday adaylarından oluşan 65 kişilik Bursa heyeti Ankara’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le de görüştü.

Herkesle tek tek fotoğraf çektiren Akşener teşkilata şu mesajı verdi:

“İttifak görüşmelerini partimizden bir komisyon yürütüyor. Bu görüşmelerin her iki tarafa da faydası olacak şekilde, en iyi şekilde sonuçlanacağını umuyorum. Sizden de sabırlı olmanızı istiyorum.”

 

Koray Aydın eğitim için geliyor

 

3.-yazi-icin-koray-aydin-egitim-calismasi-afisi.jpgTeşkilatlanma yolunda İYİ Parti önemli bir aşamayı geride bıraktı ve mahalle temsilcilikleri oluşturdu. Şimdi de mahalle temsilcilerini eğitime alıyor.

Bunun için de…

Genel başkan yardımcılarından Teşkilat Başkanı Koray Aydın’la Eğitim Başkanı Berna Sukas cumartesi günü Bursa’ya geliyorlar.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin Orhangazi Salonu’nda saat 13.30’da başlayacak eğitim toplantısının açılış konuşmalarını iki genel başkan yardımcısı yapacak.

 

Büyükşehir yeni dönem için Ulaşım Master Planı’nı anlatıyor

 

6.-yazi-icin-buyuksehir-belediyesi-ulasim-master-plani-revizyonu.jpgŞunu biliyoruz… Büyükşehir  Belediye Başkanı Alinur Aktaş yeni dönem hazırlıklarını ve projelerini, Bursa Ulaşım Master Planı Revizyonu çalışması doğrultusunda hazırlıyor.

Kentin fiili durumu, önceki plan sürecinde ortaya çıkan yeni sorunlar ve ileriye yönelik ulaşım çözümleri gibi konuları içeren yeni plan için yapılan sunum toplantıları da sürüyor.

Bu kapsamda…

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki toplantıda, planı hazırlayan Boğaziçi Proje firması adına Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökmen Ergün ayrıntılı bir sunum yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz’ın yanı sıra ilgili daire başkanları ve birim yöneticileriyle teknik alanlardaki akademik oda temsilcileri ve bazı sivil toplum örgütlerinin katıldıkları sunumda, hazırlanan plana ilişkin gözlem ve görüşler alındı, eleştiriler de dinlendi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X