Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti’de Cumhurbaşkanı Erdoğan için hazırlık başladı

Şu sıralar… AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta tatlı bir telaş var.

Çünkü…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, merkezinde açılış törenlerinin, hatta toplu açılış etkinliğinin yer aldığı yoğun bir program hazırlıyorlar.

İsteği de…

1.-yazi-icin-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,-ak-parti-il-baskani-ayhan-salman,-buyuksehir-belediye-baskani-alinur-aktas.jpgKulağımıza gelenlere göre, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Alinur Aktaş kararının tebliğ edildiği Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmenin sonunda bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan dile getirmiş:

“Bursa’ya en son referandum öncesi gelmiştik. Uzun zaman oldu, toplu açılış programı hazırlarsanız Bursa’ya gelebiliriz.”

İşte…

Bu istek üzerine bir yandan Salman kamunun tamamlanmış yatırımlarından açılışa hazır olanlar için liste çalışması yaparken, diğer yandan da Aktaş tamamlanmış ya da tamamlanma aşamasında olan Büyükşehir yatırımlarının üzerinde çalışıyor.

Gerçi…

Erdoğan’ın işaretiyle çalışmalar başladığı için kesin bir takvim henüz belli değil. Fakat Bursa’da yılbaşından önce, yani aralık ayı ya da ocak ayı ortaları için toplu açılışların ağırlıkta olacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan programı hazırlanıyor.

Henüz taslak aşamasında olan çalışmaların önümüzdeki hafta tamamlanması ve Cumhurbaşkanlığı makamına sunulup Bursa ziyareti tarihinin belirlenmesi bekleniyor.

Ziyaret…

Ayhan Salman ve Alinur Aktaş için biraz daha farklı anlam taşıyor.

Çünkü…

Salman 3 ay önce atandığı AK Parti Bursa İl Başkanı olarak ve Aktaş da henüz 1 aylık Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla ilk kez Cumhurbaşkanı ağırlayacaklar.

 

İYİ Parti yönetimi oluşturuyor

 

İYİ Parti İl Başkanı olarak atanan Yüksel Yılmaz’ı arayıp yönetimi sorduğumuzda “İlk görüşmelere bugün başlıyorum” cevabı verdi.

Sonra da şunu söyledi:

“Henüz bir isim havuzu yapmadık, ama elimizde inanılmaz sayıda isim var. Örneğin yalnızca bende 400’ün üstünde isim var.”

Böyle bir listeden 60 asıl 60 yedekli İl Yönetim Kurulu ile 9 asıl 4 yedekli Disiplin Kurulu oluşturacak olan Yılmaz çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı hedefliyor.

 

Dağ yöresine yol müjdesi: Orhaneli Yolu sözleşmesi imzalandı

 

3.-yazi-icin-09-subat-2017-tarihli-orhaneli-yolu-yazisi.jpgHaberi… Bu sütunların okurları 9 Şubat 2017 günü okudular. Dağ yöresinin en büyük sorunu yol için Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün hazırladığı projeyi şöyle duyurduk:

Büyükorhan ve Harmancık’ın da kullandığı Orhaneli Yolu’nda Doğancı Barajı’nı by-pass edip yolu 2.2 kilometre kısaltacak 3.1 kilometrelik yolun projesi bitti.

Projeye göre…

Bursa’dan çıkışın 10. kilometresinde, Nilüfer Çayı’nın üzerinden 220 metre uzunluğundaki viyadükle karşıya geçilecek. Viyadükten hemen sonra, içindeki yol genişliği 12 metre olan 2 bin 038 metre uzunluğunda tünel var.

İşte…

O projenin planlandığı zamanda yapılamayan ihalesi oldu.

Hatta…

İhaleyi 93 milyon 645 bin 813 lira bedelle kazanan Astro firmayla sözleşme de 24 kasım Cuma günü imzalandı.

Bu durumda…

Yolun yapımına hemen başlanabilecek. Ancak mevsim kış ve koşullar zorlu olduğu için çalışmaların bahar aylarında başlaması planlanıyor.

Yani…

Dağın Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık bölgesi önümüzdeki yaz yeni bir yol ve kolay ulaşımla tanışabilecekler.

 

Türkiye’nin en büyük kız öğrenci yurdunu KADEM yapıyor

 

4.-yazi-icin-kadem-bursa-il-temsilcisi-hatice-akbas-sahin.jpgKısa adıyla KADEM olarak bilinen Kadın ve Demokrasi Derneği bir yandan kadın ve kadınların demokrasiye katkılarına yönelik çalışmalar yaparken, diğer yandan da Kadın ve Demokrasi Vakfı ile sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor.

Örneğin…

Türkiye’nin en büyük kız öğrenci yurdunun Görükle’de yapılmakta olduğunu KADEM Bursa Temsilcisi Hatice Akbaş Şahin’le sohbet ederken öğrendik.

Amaç da şu:

“Genç kızlara yalnızca barınma değil, akademik hayatlarında yardımcı olup entelektüel birikimlerini geliştirecek ortamlar sağlayacağız.”

Bununla birlikte…

“300 kız öğrencinin kalabileceği ve akıllı teknolojilerle donatılmış modern yurt binamızı 2018 Ocak ayı içinde tamamlamayı hedefliyoruz” diyen Şahin, şu bilgiyi de verdi:

“Selçuklu mimarisinde ve akıllı bina özelliği taşıyan yurt binamızda 1’er, 3’er ve 5’er kişilik odalar bulunuyor. Her odanın tuvaleti ve banyosu var. Kız öğrencilerin güvenle kalabilecekleri konforlu bir yurt düşünüldü.”

300 öğrenci kapasitesiyle ticari yurtlar da dahil Türkiye’nin en büyük kız öğrenci yurdunda kalacaklar, açılış sonrası yapılacak başvurular arasından mülakatla belirlenecek.

 

Üniversite öğrencileri geleceğe hazırlanıyor

 

5.-yazi-icin-kadem-bursa-il-temsilcisi-hatice-akbas-sahin,-il-genclik-kollari-baskani-melek-temel-ve-baskan-yardimcisi-kaan-cakir.jpg25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle televizyonlarda kamu spotu olarak yayınlanan ve hayvanların eşlerine şiddet uygulamadığını anlatan tanıtımları büyük ilgi gören KADEM, oluşturduğu Gençlik Kolları ile de üniversiteli gençliğe ulaşıyor.

KADEM Bursa Temsilcisi Hatice Akbaş Şahin, Gençlik Kolu Başkanı Melek Temel ve Başkan Yardımcısı Kaan Çakır sohbette şunu söylediler:

“Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nde oluşturduğumuz gençlik kulüpleriyle gençliği üniversite sonrası geleceğe hazırlıyoruz.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X