Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti’de Davut Gürkan modeli: Herkesi işe katarak birlikte yönetim

Köşe Yazısını Dinle

Pazartesi akşamı… AK Parti’nin kuruluşunda harcı olan, Bursa yapılanmasını kuran, milletvekili, Grup Başkanvekili ve 3 farklı bakanlıkta 10 yılı aşkın süre Bakanlık yapan Faruk Çelik’in yeni İl Başkanı Davut Gürkan’ı ziyaret fotoğrafları sosyal medyada yer aldı.

Çelik o akşam İl Yönetim Kurulu toplantısına katılıp değerlendirmeler yaptı.

Dahası…

Refah ve Fazilet partileri il başkanlığı yapan, 1989 ve 1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi’nden 2 kez Yıldırım Adayı olan Çelik genel siyaset gibi yerel siyasetin derinliklerini de biliyor.

O bakımdan…

Pazartesi akşamı katıldığı AK Parti İl Yönetim Kurulu toplantısında yalnızca değerlendirme yapmakla kalmadığı, bazı uyarılarda da bulunduğu anlaşılıyor.

Dün de…

Eski il başkanlarından Nagip Vardar ile 2 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen tek isim olan Recep Altepe’nin ziyaretleri yansıdı.

Bu ziyarette…

Altepe döneminde Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı olan Bayram Vardar ile yakın çalışma ekibinden Abdülkadir Karlık da vardı.

Bildiğimiz kadarıyla…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan kongre sonrası “hayırlı olsun” ziyareti için randevu isteklerini bekletiyordu. Kabuller kademeli geçişin işareti oldu.

Fakat…

Bu ziyaretlerle Gürkan modeli siyaset de ilk ipuçlarını vermiş oldu.

O da şu:

Davut Gürkan, partinin eskileriyle yenilerini buluşturup kaynaştırmayı öncelik belirlerken, eskilerin deneyimini önemsediğini ve onlardan yararlanmak istediğini de gösteriyor.

Nitekim…

Görüşmeleri de tek başına yapmıyor, birim başkanı olan yönetim kurulu üyelerini de işin içine katıyor. Hatta, Faruk Çelik’te olduğu gibi, doğrudan İl Yönetim Kurulu toplantısında ağırlıyor.

Şunu da biz ekleyelim:

Tanıdığımız için biliyoruz. Fotoğrafın parçalarını birleştirmeden, altyapısını güçlendirmeden sahaya çıkmaz, çıkınca da belirleyici olur.

Farkı da bu zaten.

 

Cumhur İttifakı ziyareti

Kongresini 1 Şubat’ta yaptı. Sonra yönetimde görev dağılımıyla Başkanlık Divanı ve politika başkanlarını belirledi.

Hazırlık sürecinde…

“Hayırlı olsun” ziyareti için randevu isteklerini bekleten AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, siyasi kabullere dar kapsamda başladı.

Öncelikli görüşme de Cumhur İttifakı ortağı MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’yla gerçekleşti.

Bursa’daki ortak çalışmaları ele aldılar.

 

Salçalık domates piyasasına Türk Şeker balansı: Çiftçi İletişim Noktası

Anımsıyoruz da… En kaliteli salçalık domateslerinin yetiştiği Karacabey ve Mustafakemalpaşa ovalarındaki çiftçiler yıllardır salça fabrikaları ile yaşadıkları sorunları aktarırlar, bizler de yazarız.

En büyük sorun da…

Fiyat belirleme ve uygulama politikasında yaşanıyor, çiftçi kendini mağdur olmuş hissediyor.

Nitekim…

Geçen yıl biraz da sözleşme dışı ekim nedeniyle fazla ürün yetiştirilmesi nedeniyle düşen salçalık domates fiyatları, AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in araya girmesi sonucu Türk Şeker’in alım yapmasıyla düzelmiş, fiyatlar yükseldiği için çiftçi mutlu olmuştu.

Bu yıl…

Doğrudan ilgisi olmamasına karşın, tarımsal destek anlamında Türk Şeker bir adım daha attı ve Karacabey’ çiftçisi için Çiftçi İletişim Noktası açtı.

Böylece…

Piyasada varlığını sürdüreceğini de ilan etti.

 

Üretimden pazarlamaya strateji

Ekonominin kuralı… Üretmek kadar pazarlama da önemli. Ne var ki, çiftçi pazarlama ve fiyatlandırmada mağdur oluyorlar.

İşte…

Bu sorunları gidermeye yönelik adım atan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin üretimden pazarlamaya süreci ele almak için Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem’le bir araya geldi. Görüşmede, domates ve soğan yanında zeytin ve zeytinyağı stratejileri konuşuldu.

 

Yerel yönetim anlayışları birbirine benziyor, ikisini de sokaklar tanıyor

Cüneyt Karlık lise yıllarından beri arkadaşımız. 1994’te ANAP’tan Yıldırım Belediye Başkanı seçildi. Zor ve sıkıntılı sürece karşın, Yıldırım’da iz bıraktı.

Nitekim…

Görevden ayrılalı 22 yıl oldu, ama Cüneyt Karlık sokağa çıktığında çevresi sarılıyor, ilgi ve sevgi görüyor. Görevdeyken başlattığı muhtar ve sokak siyasetini sürdürdüğü için, nereye gitse tek başına kalmıyor.

Ali Mollasalih’i 20 yıldır tanıyoruz. Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı olarak başladığı siyasi yaşamında sokak siyasetinin son dönemde en önemli temsilcisi oldu.

Özellikle…

Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı görevindeyken sergilediği sokak siyasetinin karşılığını şu sıralar işyerine yapılan ziyaretlerle yaşıyor.

Ziyaretine…

Cüneyt Karlık da gelince, sokakların en iyi tanıdığı iki siyasetçi bir araya gelmiş oldu.

 

Necati Özensoy-Batalla, baba-oğul gibiler

Onu sevmeyen, futboluna ve kişiliğine saygı duymayan yok. Pablo Martin Batalla bu kentte Bursaspor forması giyenler arasında apayrı bir yere sahip.

Futbolu bırakıp ülkesi Arjantin’e döndükten sonra bile unutulmadı.

Bir süredir Bursa’da bulunan Batalla için yapılan heykel cuma günü açılacak. Açılış öncesi, futbol oynarken hep yanında olan Necati Özensoy’u ziyaret etti.

Bir kez daha baba-oğul gibiydiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X