Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti’de heyecan dorukta: İstanbul için teşkilata davet geldi, ama aday kim?

Köşe Yazısını Dinle

Çarşamba günü… AK Parti yöneticileriyle konuşurken, 15 Ocak’ta Ankara Spor Salonu’nda yapılacak Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtımı için AK Parti Genel Merkezi’nden genelge geldiğini söylemişlerdi.

Aynı akşam…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorularını cevaplarken adayların bir bölümünün 7 Ocak Pazar günü İstanbul’da, kalanların da Ankara’da açıklanacağını söyledi.

Öyle olunca…

Ankara için genelge gönderildiğinden, bu kez “Bursa’ya İstanbul için davet gelmedi mi?” sorusu oluştu. Bazı illerin İstanbul’a çağırıldıklarını duyunca Bursa’nın çağırılıp çağırılmadığını merak ettik.

Öğrendiğimiz şu:

Bursa’ya İstanbul için de davet yazısı dün ulaştı ve “İl ve ilçe başkanlarıyla Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının 7 Ocak Pazar günü Haliç kongre Merkezi’nde bulunmaları” istendi. Fakat saat belirtilmedi.

Yine…

Pazar günü İstanbul’da açıklanacak 23 ilin belediye başkanı adayları arasında Bursa Büyükşehir de var.

Ancak…

O adayın, 4 isim arasından hangisi olacağı henüz belli değil:

Bir…

2017’de Recep Altepe’nin istifası sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı olan, 2019’da da seçilerek devam eden Alinur Aktaş yeniden aday gösterilecek mi?

Aktaş’ın dün Ankara’ya gitmesi de AK Parti kulislerinde yorumlara yol açtı.

İki…

3 dönem Osmangazi Belediye Başkanı olarak başarıyla görev yapan Mustafa Dündar mı yeni dönem için Büyükşehir Adayı olacak?

Üç…

Kritik süreçte AK Parti İl Başkanı olarak görev üstlenen, Kızılay Başkanlığı döneminden vatandaşla, sektör itibariyle de iş dünyasıyla bağı olan Davut Gürkan mı yeni dönemin adayı olacak?

Dört…

Milletvekilliği döneminde Bursa yatırımlarında emeği olan, düne kadar adı ilk sırada yer alan Son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu mu aday olacak?

Yoksa…

Bursa adayının açıklanması son dakika kararıyla Ankara’ya mı kalacak?

Öğrenmek için çok az zaman kaldı.

 

AK Parti’de meclis başvuruları uzatıldı

Açıklanan… İlk takvime göre, AK Parti’de ilçelerde belediye meclis üyeliği için yapılacak aday adaylığı başvurularının son tarihi 5 Ocak’tı.

Ancak…

AK Parti Genel Merkezi’de belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmaların uzaması, bunun sonucu adayların açıklanmasının gecikmesi üzerine alınan kararla, belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları 31 Ocak 2024 tarihine kadar uzatıldı.

 

Nilüfer siyasetinden geldi, yönetimi için yola çıktı: Sosyal projeleri hazır

Siyasette… 1992’de SHP Nilüfer Gençlik Kolu Başkanı olarak tanındı. 2013’te Metin Çelik döneminde CHP İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 2015-2019 arası da CHP Nilüfer İlçe Başkanı’ydı.

Bir anlamda…

Nilüfer’in gençlikten ana kademe siyasetine gelen Mehmet Turan Tansal, şimdi yönetmeye aday. CHP Nilüfer Aday adayı olarak ziyarete geldiğinde, hedefini şöyle açıkladı:

“Nilüfer’i daha yukarı taşıyabilmek, daha yaşanabilir yapmak, sosyal belediyecilik anlayışıyla şeffaf, demokratik, sorgulanabilir yöntemle ve halkla birlikte yönetmek için yola çıktık.”

Hedefleri şunlar:

“Bursa’nın en büyüğü olacak çok büyük bir kent parkı hayal ediyoruz., Öğrenciler için, çok ucuza karınlarını doyurdukları belediye kantinlerini sponsorla yapacağız.”

Şu sözü verdi:

“2024-205 eğitim yılı başında 500 kişilik öğrenci yurdu hazır olacak.”

 

İYİ Parti’de açıklamalara tepki istifası

Ahmet Koç’u… MHP İl Yönetimi’nde olduğu dönem tanıdık. Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı olarak mücadelesini yakından izledik. İYİ Parti il kurucuları arasında yer aldı.

Son dönem…

İYİ Parti’den istifa edenlerin açıklamalarıyla, sorumlu konumunda olan kimi yöneticilerin söyledikleri, özellikle de “çürük elmalar” türü tanımlar Ahmet Koç’u çok üzüldü.

Bu nedenle de, İYİ Parti’den istifa etti.

 

Bursa’nın konfeksiyonda gururu: Vali Demirtaş Yeşim’e hayran kaldı

Tartışmasız… Kente değer katan kuruluşlar var. Üretimle, ihracatla, istihdamla, sağladıkları getirilerle kent ve ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlıyorlar.

Nitekim…

Yeşim Tekstil yıllardır tekstil üretimi ve dünya devleri için konfeksiyon üretimiyle Bursa’nın gururu oldu.

Yanı sıra…

Çalışanlarına sağladığı sosyal ortamlar, özellikle çalışan annelerin çocuklarını bıraktıkları kreşi ve spor kulübüyle de farklılığını ileri boyutlara taşıdı.

İşte…

Bursa Valisi olarak atandığı günden beri kentin devam eden yatırımlarıyla planlanan projelerine özel ilgi gösteren, sosyal organizasyonlara katılan Vali Mahmut Demirtaş, sanayi bölgeleri yanında ekonomiye değer katan firmaları da ziyaret ediyor.

Bu kapsamda…

Yeşim Tekstil’i ziyaretinde, üretiminden ve CEO Şenol Şankaya’dan aldığı bilgilerden çok etkilendi.

 

Bu yıl da Survivor’ı Bülent’in kamerasıyla izliyoruz

Artık… Dominik’teki Survivor sahasının deneyimlilerinden oldu. İlgiyle izlenen fiziki yarışma programı Survivor’ın çekimlerinde, Olay Televizyonu’nda birlikte çalıştığımız, hatta televizyon programımızın bir dönem yönetmenliğini de üstlenen Bülent Malçok da yer alıyor.

Nitekim…

Survivor’daki dördüncü sezonu için Bülent yine Dominik’te. Başlayan yayınları da Bülent Malçok’un kamerasından izliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X